Spektakl u Skoplju: Protić trojkom u poslednjem napadu srušio Helios, Zlatibor na pobedu od baraža za ABA ligu

Možda i najbolji meč ABA 2 lige odigran je danas u dvorani "Jane Sandanski"

  • 0
KK Helios Suns - KK Zlatibor Čajetina, ABA 2 liga Foto: ABA 2 liga, Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora napravili su prvo veliko iznenađenje u plej-ofu ABA 2 lige, pošto su u Skoplju uspeli da eliminišu drugoplasiranu ekipu iz ligaškog dela sezone, Helios Sanse iz Domžala. Apsolutni junaci trijumfa tima iz Čajetine bili su Dimitrije Nikolić i Nemanja Protić, koji su trojkama na 30, a potom i dve sekunde do kraja doneli istorijski uspeh sastavu sa jugozapada Srbije - 82:84.

U najvećem delu meča, Zlatibor je bio taj koji je kontrolisao situaciju na meču, ali se situacija pred sam kraj umnogome zakomplikovala zbog poteza neverovatnog Tadeja Fermea. Na ulasku u poslednja dva minuta rezultat je bio nerešen, a onda je usledila završnica koja će se zaista dugo prepričavati.

Ređala se jedna trojka na drugu, Helios je imao minimalnu prednost negde do 30 sekundi pred kraj kada je centar Dimitrije Nikolić potegao trojku sa skoro deset metara. Ona je kao kap prošla kroz obruč, ali to nije bio kraj drami... Posle tajmauta Slovenaca, usledila je gotovo istovetna trojka Tadeja Fermea. S obzirom na to da Zlatiboru nije ostao tajmaut, oni najiskusniji u redovima Čajetinaca morali su da preuzmu glavnu reč.

Odlučeno je da šut odluke ode u ruke Nemanje Protića. Ovaj je sa kapice "potegao" za tri, nije se odlučio za ulazak unutra i pogodio je! Klupa i navijači Zlatibora, koji nisu bili malobrojni u Skoplju, pali su u potpunu ekstazu. Ali Heliosu su preostale dve sekunde... Međutim, Ferme ovoga puta nije pogodio novu trojku, pa je slavlje tada zvanično moglo da počne.

Najefikasniji u ekipi Zlatibora bio je Dimitrije Nikolić sa 22 poena uz čak 12 skokova i indeks 31. Pratio ga je Nemanja Protić sa 17 poena i 10 skokova, a dvocifren je bio i Dušan Kutlešić sa 13 poena, koji je isključen na dva i po minuta pred kraj zbog nesportske i tehničke greške. I bez MVP-ja Košarkaške lige Srbije, pak, Čajetinci su prošli dalje.

U poraženom timu, Blaž Mahkovic je prednjačio sa 18 poena, Venkateška Džojs je imao tri manje, dok su Tadej Ferme i Luka Šantelj ubacili po 12 poena. Miroslav Pašajlić je bio preostali dvocifren sa 10 poena.

Zlatibor će se u prvom polufinalu u petak sastati sa Borcem iz Banjaluke, koji je u tesnom uvodnom četvrtfinalnom duelu savladao Mladost iz Zemuna nakon što je Andrija Bojić promašio slobodno bacanje za produžetak na sekund i dve desetinke do kraja.

Video: Košarkaš Zvezde napravio tri faula za 90 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA