≫ 

Bogdan i Hoksi dobili prvi "meč sezone", na redu "finale", Srbin bio u streljačkom stroju

Hornetsi nisu imali šanse protiv super raspoloženih igrača iz Džordžije, kojima sad predstoji meč u Klivlendu za prolaz u plej-of i eventualnu seriju sa Majamijem. Na Zapadu, Nju Orleans pobedio San Antonio i izborio se za "finale" plej-ina sa Los Anđeles Klipersima

  • 3

Košarkaši Atlante Hoks plasirali su se u finale plej-in doigravanja NBA lige za plasman u plej-of pobedom nad Šarlotom, vrlo autoritativnom i ubedljivom, rezultatom 132:103. Hoksi naravno nisu završili glavni posao, tek su na pola puta do cilja, a za konačan uspeh i prolaz među osam najboljih biće im potrebna i pobeda nad Klivlendom u gostima (petak na subotu).

Podsetimo, Kavsi su dan ranije poraženi od Bruklina, pa i oni imaju još jednu šansu da poprave utisak i da se domognu doigravanja.

Bolji iz meča Klivlend - Atlanta igraće u prvoj rundi plej-ofa sa Majamijem.

bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

U "Stejt Farm Areni" nije bilo ni trunke neizvesnosti, ni tračka ujednačene partije, pošto je Atlanta vladala situacijom od početka do samog kraja. Utakmica je bila rešena već u trećoj četvrtini, do kraja tog perioda na semaforu je stajao rezultat 102:76 i bilo je jasno da gostima nema spasa. Da ih čeka brodolom. Do kraja su potučeni do nogu.

Demoliranju Hornetsa Bogdan Bogdanović je doprineo sa 13 poena (trojke 3/7) i bio je jedini rezervista kod domaćih sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Svi starteri u ekipi Nejta Mekmilana bili su na visini zadatka: Jang je ubacio 24 poena (11 as), Hanter 22, Galinari 18, Kapela 15 (17 sk) i Huerter 13 poena. Sa tako raspoloženim "streljačkim vodom" gosti nisu imali šanse.

Kod gostiju, Lamelo Bol je bio najefikasniji sa 26 poena, ali uz vrlo loš šut - 7/25 za dva, 4/14 za tri. Teri Rozir je ubacio 21 poen, a Pi Džej Vašington 17.

Bili su i besni na kraju gosti, teško su primili poraz, još teže prozivke i provokacije sa tribina pa je Majls Bridžis prilikom izlaska sa terena u tunel koji vodi ka svlačionicama, silovito zamahnuo rukom ne bi li udario navijača koji mu se rugao sa tribine iznad.

Video: Hteo da opauči drskog navijača: Majls Bridžis prilikom izlaska sa terena nasrnuo na čoveka

Ujoš jednoj utakmici odigranoj prethodne noći, na Zapadu, Nju Orleans je pobedom nad San Antonijem 113:103 eliminisao Sparse iz dalje priče o plej-ofu i sebi obezbedio "finale" plej-ina protiv Los Anđeles Klipersa.

Pelikansi će u Kaliforniji tražiti prolaz u doigravanje i osmo mesto, koje im donosi eventualnu seriju sa Finiksom.

Sastav iz Luizijane do pobede je vodio trio Mekalum, Ingram i Valančijunas, prvi sa 32 poena, drugi sa 27 poena i treći sa 22 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    14. april 2022 | 09:51

    Kakav je ovo igrač ljudi moji. Zamislite duševni bol navijača bivšeg fmpa sadašnjeg radnički basketa, nakon BOGdanovih 123 poena, u finalnoj seriji.Kme kme kme sudija mu dao pola tih poena slobodna bacanja🤣🤣🤣👉👌.Koliko su ga dunsteri poput rakočevića i lazića tukli, malo ih je i izveo⚫⚪

  • Neso

    14. april 2022 | 11:41

    13 poena????? Salite se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA