≫ 

ABA liga će biti mala za Srbe: Čajetinska bajka se nastavlja, neverovatni Zlatibor je u finalu ABA 2 lige!

Dušan Kutlešić i Dimitrije Nikolić su svojim neverovatnim partijama vodili ekipu do pobede

  • 0
KK Zlatibor - KK Borac Banjaluka Foto: Dragana Stjepanović - ABA 2 liga

ABA liga će biti mala za ekipe iz Srbije! Možda već valja porazmisliti i o promeni pravila oko broja timova iz jedne zemlje u prvom rangu takmičenja, pošto još jedna ekipa iz naše zemlje kuca na vrata elite. To je Zlatibor iz Čajetine, koji je danas nastavio da piše stranice istorije kluba, plasiravši se u finale Druge ABA lige pobedivši Borac iz Banjaluke u velikom stilu - 83:98.

Ekipa Strajina Nedovića odigrala je spektakularan meč u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju i kontrolisala je situaciju od prvog do poslednjeg minuta. Borac je izgledao krajnje indisponirano i u grču, užasno je šutirao sa distance, pa ne čudi što su Čajetinci stigli do prilično laganog trijumfa.

Zlatibor je plasmanom u finale izborio barem baraž sa ekipom Splita. Međutim, sadašnja pravila ABA lige brane Srbiji da ima više od pet ekipa u prvom rangu regionalne košarke, tako da bi pred Čajetincima bila još jedna stepenica u vidu dodatnog baraža sa najslabijom srpskom ekipom ABA lige (što je trenutno Borac iz Čačka).

Može se reći da su pravila i prilično apsurdna, tako da ne bi čudilo da dođe i do određenih promena, s obzirom na to da bi se doigravanja i razigravanja protegla u nedogled, a ujedno stavljaju Zlatibor u neravnopravan položaj u odnosu na sve ostale.

Ključni momenti desili su negde na prelomu treće i poslednje četvrtine, kada je Zlatibor došao do ogromne prednosti zahvaljujući ponajviše Dimitriju Nikoliću, Dušanu Kutlešiću i Nemanji Protiću. Išla je ta prednost do maksimalnih +16, a ne mali broj navijača iz Čajetine počeo je da skandira svojem sastavu.

Već od početka meča videlo se da ekipa Zlatibora ima mirnu ruku i sigurne poene u Nikoliću i Kutlešiću. Nekadašnji igrači užičke Slobode "plesali" su u Skoplju i po njihovim notama, ekipa iz obližnje Čajetine došla je do velike prednosti. Iako je Borac krajem prvog poluvremena uspeo da se spusti na jedan posed razlike, trojke su bile te koje su "ubile" Banjalučane.

KK Zlatibor - KK Borac BL Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Kada se podvukla poslednja crta, upravo je Kutlešić bio taj koji je najviše doprineo pobedi svog tima i plasmanu u finale ABA 2 lige. Meč je završio sa 30 poena, a na sve to "nakalemio" je osam skokova i sedam asistencija. Saborce je imao u Nikoliću koji je bio stoprocentan sa 20 poena, devet skokova uz jednu asistenciju, te Filipu Đuranu koji je meč završio sa 21 poenom i osam skokova.

Dvocifreni u timu iz Čajetine bili su i Sandi Grubelič sa 11 poena, kao i Nemanja Protić koji je bio junak onog četvrtfinala protiv Heliosa kada je ubacio trojku na dve sekunde pred kraj za pobedu, sa 10 poena.

Video: Košarkaš Zvezde napravio tri faula za 90 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA