≫ 

Opet će se ABA igrati od Vardara do Triglava: MZT u eliti posle trilera i spektakla u Skoplju

Makedonski tim savladao Široki 75:71 i plasirao se u finale plej-ofa ABA 2 lige gde ih čeka Zlatibor, ali bez obzira na ishod tog meča zna se da će skopski tim igrati među najboljima naredne sezone

  • 0
KK MTZ Skopje aerodrom - KK Siroki Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Veliko slavlje priredili su košarkaši skopskog MZT-a svojim navijačima, Severnoj Makedoniji, Skoplju, sebi samima, pobedom nad Širokim i plasmanom u finale doigravanja na završnom turniru ABA 2 lige u Skoplju.

MZT - Široki 74:71 (19:20, 25:19, 16:17, 15:15).

Pobeda je domaćem klubu donela automatski proboj u najkvalitetniji rang takmičenja naredne sezone (prvi posle sezone 2017/2018), jer mu je to indirektno omogućio drugi finalista Zlatibor, koji kao srpski tim ne može direktno u elitu, osim preko baraža koji, opet, mora igrati protiv srpskog tima, zbog ograničenja ekipa iz Srbije (pet je limit).

To je dovelo do pomalo apsurdne situacije da je MZT i pre finala upisao plasman među najbolje ekipe u regionu. Dakle, od naredne sezone opet će se najbolja košrka igrati od Vardara do Triglava.

U sjajnoj utakmici pred velikim brojem domaćih vaterenih navijača, izjednačenoj gotovo do samog kraja, košarkaši MZT-a su imali više snage i koncentracije, bili bolji i precizniji kad je bilo najvažnije, i odneli zaista vrednu pobedu. Najvredniju ove sezone, kojom su zaokružili ovu takmičarsku kampanju.

Damjan Stojanovski je bio "meč viner" sa 17 poena od kojih je osam ubacio u poslednjoj četvrtini, i tako sebe promovisao u apsolutnog junaka meča. Peatio ga je Dejvis sa 14 poena, kao i Rikić sa 10. Na drugoj strani sjajan je bio Josip Bilinovac sa 20 poena, dok je Luka Božić dodao 14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA