≫ 

Ne ide bez Dončića: Juta uzela brejk u Dalasu, Bogdanović potvrdio klasu

Hrvatski košarkaš postigao 28 poena i vodio Džezere do 1.0 u seeriji sa Teksašanima

  • 0
bojan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Jute iskoristili su najveći mogući hendikep Dalasa - neigranje Luke Dončića - i naneli Teksašanima poraz u prvoj utakmici prve rudne plej-ofa - 99:93.

Mevsi su bez slovenačkog superstara ostali bez lidera na terenu, igrača koji nosi igru tima, bez koga ništa nije isto i sve je teže na polovini protivnika. Džezeri su iskoristili momenat i uspeli da dođu do pobede koja se može ispostaviti i kao prelomna za ishod serije (igra se na četiri pobede).

Dončić je sa klupe gledao bravure još jednog Balkanca, Bojana Bogdanovića, koji je sa 26 poena, od kojih je 20 ubacio još u prvom poluvremenu, bio najveća napast za odbranu Dalasa, iako je Mičel bio efikasniji sa 32 poena.

Ipak, najbolji strelac ekipe gostiju nije bio ni blizu svog pucačkog vrhunca, ubacio je tek 10 šuteva iz igre iz 29 pokušaja, no nije posustajao pa je na kraju sebi prilepio etiketu najboljeg poentera meča.

Na drugoj strani, u odsustvu Dončića, očekivano, Dinvidi i Branson su napadački prednjačili, prvi sa 22 poena, drugi sa 24, no nije to ovog puta bilo dovoljno da se napravi rezultatska prevaga.

Večeras se na Zapadu sastaju Memefis i Minesota kojima će takođe otvoriti svoju plej-of seriju.

Video: Luka Dončić čini čuda: Koš iza leđa sa pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA