≫ 

Sumrak Atlante na startu plej-ofa, Bogdanović promašio sve što je šutnuo iz igre

Košarkaš Majamija Dankan Robinson je zasuo trojkama koš Atlante i time je postao najbitniji faktor čitavog meča

  • 3
Džimi Batler, Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks, Majami Hit Foto: Tanjug/AP

Nisu košarkaši Atlante na dobar način započeli plej-of NBA lige, pošto su u prvom meču u seriji, na samom početku, poraženi od Majamija sa 24 razlike - 115:91, dok je Srbin Bogdan Bogdanović pružio jednu veoma lošu partiju u kojoj je zabeležio šest poena, ali bez koša iz igre.

Od samog starta meča je bilo jasno u kom će smeru otići sam meč, Majami je bio silan od početka, a to je nastavljao da radi tokom čitave utakmice. Najzaslužniji je bio Dankan Robinson, koji je trojkama zasuo koš, a skoro je bio nepogrešiv iza linije 7,24 - 8/9.

Podbacila je čitava ekipe Atlante, Bogdanović je bio bez pogotka iz igre, šutirao je 0/8, dok je jedine poene postigao sa linije za slobodna bacanja odakle je bio perfektan (6/6), dok je i Trej Jang imao katastrofalno šutersko veče - ubacio je tek jedan koš iz igre od 12 pokušaja, pa je meč završio sa samo dva poena više od Bogdanovića.

Opet, s druge strane, Majamiju je sve ulazilo, sve je išlo od ruke, dok su se igrači borili kao ratnici, Džimi Batler je bio pravi vođa na terenu, a pored njega je i Kajl Lauri imao sasvim solidnu epizodu i rolu u ovoj pobedi, gde je iskusnom plejmejkeru falila jedna asistencija za dabl-dabl učinak (10 poena, devet asistencija).

Ključna prednost je napravljena u drugoj četvrtini kada je Majami otišao na 19 razlike, pa je preostali deo utakmice izgledao veoma teško i naporno za "Sokolove" iz Atlante. Najefikasniji kod Majamija bio je upravo Dankan Robinson sa 27 poena, dok je Batler ubacio šest manje.

Narednu meč ove dve ekipe igraju za tri dana, a domaćin će ponovo biti ekipa Majamija, da bi se serija potom preselila u Atlantu.

Video: Bogdanović i Tre Jang tandem snova Atlante: Medison Skver Garden je njihovo igralište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zelimir rumenoglu

    17. april 2022 | 22:30

    kako je moguce da takva igracina promasuje

  • Pp

    17. april 2022 | 23:45

    Naš je, i naravno da ga podržavamo, ali jednostavno uvek zakaže kad je najbitnije. Nije konstantan i to mu je najveća mana.

  • Kliker

    18. april 2022 | 08:38

    Majami iz držao čas kako se igra odbrana, a Atlanta ne ume protiv toga da igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA