≫ 

Ne može luđe od ovog: Svemirska košarka Bostona i Bruklina, Tejtum u poslednjoj sekundi "ubio" Netse!

Ko nije gledao, ne zna šta je propustio

  • 0
dzejson tejtum Foto: Tanjug/Ap

Kajri Irving, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džejlen Braun, Boston i Bruklin, priredili su ugođaj za pamćenje svim ljubiteljima košarke, spektakularnu utakmicu prsa u prsa na startu plej-ofa, završenu pobedom domaćih rezultatom 115:114 (za 1:0 u seriji).

Bio je ovo meč koji se iz perspektive košarkaškog fana nikako nije smeo propustiti, utakmica koja je pokazala zbog čega je plej-of NBA lige ono najbolje što košarka može da pruži.

Uživanje je bilo gledati resital Kajrija Irvinga koji je "gurao" goste i mučio Seltikse, radio šta je hteo, doprineo napadačkom uraganu sa 39 poena, ali je na kraju dana junak bio Džejson Tejtum - čiji je koš u bukvalno poslednjoj sekundi rešio pitanje pobednika.

Bila je to akcija kao iz udžbenika, brzopotezna i hirurški precizna, koja je krenula od Brauna, nastavio je Smart, koji je fintirao dvojicu, uručio loptu Tejtumu, a ovaj posle piruete i okreta naslonio na tablu - baš u momentu kada je sirena označila kraj ove lude, lude utakmice.

Sve do tog momenta, delovalo je da će Irving poneti epitet junaka i centralne figure meča.

Svoju svemirsku partiju pečatirao je onako kako je to samo moglo posle ovakve predstave - trojkom za vođstvo 114:111 na 45 sekudni pre kraja. Nemoguće ga je bilo zaustaviti u poslednjoj deonici u kojoj je ubacio četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

Ipak, u preostalom delu meča Seltiksi su imali više nerava i preciznosti za pobedu.

Razgoropađeni Braun je doneo brze poene, Durent je na drugoj strani promašio trojku, a onda je usledila već opisana pobednička akcija, poeni Tejtuma i ogromno, neopisivo slavlje čitave hale.

Kakav meč, kakav spektakulartan meč!

Tejtum je meč završio sa 31 poenom, Braun sa 23, Smart i Horford sa po 20, dok su u poraženoj ekipi, osim irvinga, Durent sa 23 poena, i sjajni Dragić sa 14 predvodili gotovo sve napadačke akcije.

Za dva dana, na istom mestu, novi meč i nadamo se novi spektakl.

Video: NBA košarkaš došao na utakmicu sa patikama u stilu Karleuše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA