≫ 

Baksi nadigrali Vučevića i Čikago, Sansi se igrali sa Pelikansima

Mnogo dobrih poteza i uzbuđenja viđeno je na startu plej ofa

  • 2
Nikola Vučević Janis Adetokumbo Foto: tanjug/AP

Aktuelni šampioni NBA lige, ekipa Milvokija, pobedili su na startu NBA plej ofa Čikago sa 93:86 i tako poveli u seriji mečeva.

Od starta meča Janis i drugovi su igrali odlično, imali i 15 poena prednosti, ali se Bulsi nisu predavali i brzo su se vratili u meč. Tako je do poluvremena prednost Baksa bila svega 8 poena, kako je meč odmicao Bulsi su igrali sve bolje, pa je u 3. četvrtini usledio potpuni preokret za 69:64.

Ipak, Baksi su "dodali gas" i na igru Čikaga odgovorili serijom od 10:2. Mnogo uzbuđenja viđeno je na samom kraju pri rezultati 87:86, Čikago je promašio, dok su sa bacanja bili precizni Bruk Lopez i Kris Midlton koji pogađaju za pobedu i vođstvo u seriji.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Janis Adetokumbo  sa 27 poena, 16 skokova, 3 asistencije i 2 blokade, Lopez je upisao 18, Holidej 15 i po 6 skokova i asistencija, a Midlton 11 uz 5 skokova i 6 asistencija.

Sa druge strane, Nikola Vučević je ubacio 24 poena, 17 skokova, 3 asistencije i 2 blokade za 39 minuta. Po 18 poena zabeležili su Demar Derozan (8sk, 6 as 3ukl) i Zek Levin (10sk, 3as).

Meč broj dva je 21. aprila u Milvokiju.

Na startu su bili uspešni i Finiks Sansi koji su ubedljivo slavili protiv Nju Orleans Pelikansa 110:99.

Od početka do kraja meča, pobednik se nije dovodio u pitanje, a duo Kris Pol - David Buker još jednom je odlično funkcionisao i mučio protivničku odbranu. Već do poluvremena Sansi su imali 19 poena prednosti, a potom je usledilo blagoo puštanje u igri, ali nedovoljno da Pelikansi naprave iznenađenje i dođu do preokreta.

Kris Pol je bio najefikasniji sa 30 poena uz 7 skokova, 10 asistencija i 3 ukradene lopte, Devin Buker je zabeležio 25 i 8 asistencija, Diandre Ejton 21 uz 9 skokova, a Kameron Džonson 13.

Kod Pelikansa, koji su doigravanje obezbedili kroz plej-in, Si Džej Mekolum je imao 25 poena, 8 skokova i 6 asistencija, a Brendon Ingram i Jonas Valančijunas po 18. Litvanski centar je upisao i 25 skokova i 3 asistencije.

Druga utakmica je 20. aprila takođe u Finiksu.

Video: Hteo da opauči drskog navijača: Majls Bridžis prilikom izlaska sa terena nasrnuo na čoveka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iz teksta

    18. april 2022 | 07:20

    ne moze da se zakljuci ko je igrao sa milvokijem nju orleans ili cikago

  • alal vera alal vera

    18. april 2022 | 07:22

    nju orleans je igrao sa feniksom plejof zapada a u tekstu vi kazete da je igrao sa milvokijem na istoku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA