≫ 

Uragan "Kari i Klej" oduvao Jokića i nejaki Denver: Srbin nedovoljan za moćne Voriorse

Jokić je upisao dabl-dabl, a udaljen je sa meča zbog tehničkih grešaka

  • 25
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su na gostovanju poraženi od Golden Stejt Voriorsa 126:106, pa sada gube 2:0 na startu NBA plej of serije. 

Srpski košrkaš Nikola Jokić i ovoga puta je bio odličan, ipored toga što je pre kraja meča napustio teren zbog tehničke greške. Ipak, njegov dabl-dabl učinak od 26 poena 11 skokova i 4 asistencije nije adekvatno ispraćen od strane njegovih saigrača, pa je ubedljiv poraz bio neminovan.

Nagetsi su odlično ušli u meč i odmah napravili seriju od 5:0. Prvo je, posle odlične tranzicije, Vil Barton postigao trojku, da bi i Nikola Jokić uhvatio prepoznatljiv ritam. Srpski centar je brzo "iznudio" dva faula pod košem Lunija, što je tokom prve deonice koristio za lake poene ispod koša. Sa druge strane, Golden Stejt na početku nije služio šut, ali su rezultat održavali zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku.

Do kraja deonice, Jokić je nastavio da rešeta koš rivala. Takođe, na obe strane viđen je veliki broj ubačenih šuteva za tri. U Denveru, Barton i Gordon su prednjačili, dok su Stef Kari i Porter bili precizni u ekipi Voriorsa.

Posle poena Bjelice serija Voriorsa je 10:0 i, posle +11 Denvera, zaostatak je smanjen na svega -1.

U nastavku, Voriorsi prave grešku za greškom. Denver sa rezervnom petorkom uspeva da napravi seriju od 14:2 za 31:43. Ovu seriju prekida Džordan Pul prekida seriju. Trener Majk Meloun podiže sa klupe Gordona i Jokića.

Ipak, ni to nije pomoglo gostima, jer su raspoloženi Klej Tomson i Stef Kari inicirali neverovatnu seriju od 16:0 za 49:47 i potpuni preokret.

Do poluvremena, Jokić nije uspevao da pronađe ritam sa početka meča, dok su Kari i Klej Tompson rešetali iz svih pozicija za 57:51 na poluvremenu za Voriorse.

I u nastavku, nije se mnogo toga promenilo u igri Denvera. Jokić je igrao bolje i već u ovom periodu upisao 26 poena i 10 asistencija, ali... Usledio je "uragan" domaćih košarkša jer prosto nije moglo da se vidi ko i odakle iz redova Voriorsa pogađa. Tako je Klej Tompson, posle 4 vezana promašaja za tri, nastavio da pokušava i potom vezao 2 trojke, pridružio mu se Kari torjkom uz faul... I to nije bilo sve, pogađali su Grin i Bjelica, pa je prednost je brzo narasla na 20 poena, 101:81

Do kraja, nastavila se odlična igra Voriorsa. Sa druge strane, u jednom momentu Nikola Jokić je fauliran pod košem, ali sudija ništa nije svirao. Srbin je potom besno reagovao i razdrao se na sudiju koji mu je momentalno pokazao drugu tehničku grešku i udaljio ga sa terena.

Pogotovo bez Jokića na terenu Denver se nije snalazio, pa je meč praktino rešen. Oba tima igrala su sa rezervnim postavama i bez bilo kakvog pritiska jer se pobednik već znao.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Stef Kari sa 34 poena, Pul sa 29 i Klej Tompson koji je ubacio 21 poen. Nemanja Bjelica je upisao 10 poena uz 2 skoka i 1 asistenciju.

U timu Denvera, pored Jokića, najefikasniji su bili Barton, Moris i Hajland sa po 12 poena.

(Telegraf.rs)

TOK UTAKMICE: GOLDEN STEJT VORIORS - DENVER NAGETS

IV Četvrtina

45. minut, 119:101- Sve je rešeno na ovom meču, na parketu su rezervne postave.

43. minut, 116:94 - Poigravaju se Voriorsi sa Denverom, Kari pogađa iz okreta. Do sada ima 31 poen.

41. minut, 110:89 - Nikola Jokić fauliran je pod košem, ali sudija ništa nije svirao. Srbin je potom besno reagovao i razdrao se na sudiju koji mu je momentalno pokazao drugu tehničku grešku i udaljio ga sa terena.

40. minut, 109:89 - Nešto mirniji period igre uz dosta faulova na obe strane.

38. minut, 106:87 - Prošao je Pul kroz odbranu Denvera kao da ona ne postoji. Nastavlja se nalet Voriorsa.

 

III Četvrtina

36. minut, 101:81 - Košarkaška poezija Voriorsa. Domći košarkaši pogađaju iz svih pozicija, Denver je u potpunom rasulu. Bjelica postiže nove poene.

33. minut- 88:68 - Potpuno luda četvrtina. U Denveru jedino Jokić može da pogodi , sa druge strane Voriorsi biju iz svih oružja. Nižu se poeni Karija, Kleja, Grina... Ponovo Kari pogađa trojku, i to, uz faul.

32. minut, 77:66 - Jokić igra mnogo bolje, već ima 26 poena i 10 skokova. Voriorsi na odustaju, Klej, posle 4 promašene trojke ne odustaje i vezuje 2 pogođena šuta za tri.

30. minut, 72:62 - Nešto bolja igra Denvera i serija od 7:0. Trener Voriorsa Stiv Ker traži tajm-aut.

28. minut, 69:55 - Voriorsi su u novom naletu. Trener Majk Melou traži novi tajm-aut.

26. minut, 63:53 - Jokić postiže šrve poene u 3. četvrtini, uzvraća Vigins. Srpski centar je uproblemu, pravi dva vezana faula, ukupno ih ima tri.

II Četvrtina

24. minut, 57:51 - Proključala je atmosfera u San Francisku. Kari nastavlja seriju Voriorsa na 16:0. Jokić je u ovoj deonici potpuno zaustavljen. Sa druge strane, neverovatan je Kari, rešeta iz svih pozicija.

 

20. minut, 44:43 - Serija Voriorsa se nastavlja na 13:0. Ponovo je sve otvoreno. Gordon pravi novu grešku i faul u napadu, neverovatan pad u igri Nagetsa.

 18. minut, 33:43 - Voriorsi prave grešku za greškom, Denver sa rezervnom petorkom uspeva da napravi seriju od 14:2. Ipak, Džordan Pul prekida seriju. Trener Majk Meloun podiže sa klupe Gordona i Jokića.

16. minut, 31:37 - Novu seriju Denvera inicirao je Kazins trojkom, a, sa druge strane, raspoložen je i Nemanja Bjelicakoji "polaže" i upisuje nove poene.

14. minut, 29:29 - Jokić je na klupi. Kazins sa bacanja donosi poene Nagetsima. Rivers se povredio u ekipi Denvera.

I Četvrtina

12.minut, 25:26 - Kari, pa Porter vezuju dve trojke, a posle promašaja Denvera i Džordan Pul pogađa za dva i seriju od 8:0. Denver ništa ne može da pogodi u završnici četvrtine. Bjelica pogađa za seriju od 10:0.

9. minut,15:24 - Naplatio je Vigins loš početak meča sa dve vezane trojke. pak, Gordon i DŽef Grin uzvraćaju istom merom.

7. minut, 9:18 - Jokić već ima 10poena, 6 skokova, jednu okradenu loptu i jednu blokadu. Stef Kari je u igri i odmah muči odbranu Nagetsa. Ipak, razigrao se Vil Barton, vezuje 5 poena i pravi dodatnu razliku za svoj tim. Voriorsi su ponovo u kontra rtmu, Vigins prvi faul u napadu.

5 minut, 7:9 - Jokić koristi činjenicu da Luni ima dva faula i to koristi za poene ispod koša. Sa druge strane. Voriorsi su bolji u skoku u napadu, uhvatili su ritam i nadoknadili razliku gosiju iz prvih minuta meča.

3. minut, 2:7 - Luni pravi dva brza faula nad Jokićem. Zvanični MVP lige ponovo pokušava ulazom da dođe do poena, pa posle faula sa bacanja dolzi do 4. poena na meču. Dobra odbrana Denevera na startu, Voriorsi ništa ne mogu da pogode, forsiraju šu za tri poena. Ipak, posle skoka Vigins postiže prve poene za svoj tim.

1. minut, 0:5 - Vil Barton pogodio je trojku u prvom napadu, posle odlične tranzicije lopte koju je ispod koša pokrenuo Nikola Jokić. Posle nerealzizovanog napada Voriorsa, Jokić je fauliran i postiže prve poene na meču sa bacanja.

 

Uoči meča: 

Voriorsi vode 1:0 posle prvog meča. Nagetsi nisu počeli doigravanje na način na koji su se nadali pošto su Golden Stejt Voriorsi slavili 123:107. I u ovom meču mnogo toga će zavisiti od aktuelnog MVP-a lige Nikole Jokića koji je prvi susret završio kao najefikasniji pojedinac svog tima sa 25 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Pre drugo meča u seriji, košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin izjavio je kako očekuje da će Nikola Jokić probati da ostvari mnogo bolji učinak nego u prvoj utakmici.

- Osećam da će doći i pokušati da mi ubaci 40 poena uz 15 skokova i 15 asistencija. Razbesneo se i vraća se sa osvetom.

Video: Prodor Jokića i koš: Naš centar prošao kroz odbranu i poentirao u svom stilu

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kako ko

    19. april 2022 | 04:28

    neko igra za titulu mvp regularne sezone a neko za titulu nba sampiona

  • denver 15

    19. april 2022 | 06:17

    ubrzo krece na pripreme za sledecu sezonu.dok drugi igraju za sampionsku titulu

  • more luck

    19. april 2022 | 04:27

    next year

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA