≫ 

Rade Zagorac treći na večnoj listi NBA lige

Ali po zaradi igrača koji nikada nisu kročili na parket najjače lige sveta

  • 7
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Potpisivanje ugovora u NBA ligi nije uvek garancija da ćete igrati u istoj, a jedan od takvih slučajeva je i onaj koji je imao sadašnji kapiten Partizana Rade Zagorac.

Zagorac je 2017. godine igrao Letnju ligu za Memfis sa kojim je potpisao ugovor sredinom jula, da bi isti raskinuo već 16. oktobra iste godine i mesec dana kasnije se preselio u Betis pre nego što je postao igrač Partizana.

Iako nije igrao, Zagorac je taj svoj ugovor poprilično naplatio i tako se našao na trećem mestu večne liste NBA igrača koji nikada nisu zaigrali u ovoj ligi. A zaradio je ukupno 2,328,242 dolara.

Ispred njega su samo Luka Vildoza (3,542,789 dolara), Argentinac koji je trenutno član Milvokija i koji je 6. aprila potpisao ugovor, te Livio Žan-Šarl koji trenutno nastupa za Olimpijakos i koji je 2016. bio član San Antonija u kom je zaradio 2,431,080 dolara.

Njih trojica su jedini košarkaši koji su zaradili preko dva miliona od NBA ugovor, dok je sledeći Erik Grifin koji trenutno igra za AEK i koji je naplatio 1,328,495 dolara. Na listi od TOP 20 igrač su još Francuz Frederik Vajs, Rus Nikita Morgunov, Hrvat Mate Skelin, kao i bivši igrač Radničkog iz Kragujevca Teriko Vajt koji nije dobio šansu u Detroitu i Nju Orleansu.

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA