≫ 

Olimpija pregazila Turk Telekom i zakazala eventualni duel sa Partizanom

Crno-beli saznali rivala u potencijalnom četvrtfinalu Evrokupa

  • 4
alen omić Foto: ABA/Cedevita olimpija/Ales Fevzer

Ekipa Cedevita Olimpije prvi je četvrtfinalista Evrokupa. Slovenačka ekipa je u "Stožicama" ubedljivo savladala Turk Telekom rezultatom 93:80. Iako je na kraju razlika bila "samo" 13 poena, pobeda Ljubljančana se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Utakmica je rešena praktično u prvoj četvrtini. Već u desetom minutu igre Olimpija je stekla prednost od 15 poena razlike, da bi na poluvremenu rezultat glasio 60:38.

Vođstvo Ljubljunčana je samo nastavilo da raste, pa je na kraju treće deonice prednost iznosila 28 poena razlike (80:52). U četvrtoj četvrtini došlo je do opuštanja pa su gosti smanjili deficit

Olimpija je imala dosta raspoloženih igrača, a najbolji među njima bio je Jaka Blažič koji je postigao 20 poena. Jak dabl-dabl učinak ostvario je Alen Omić sa 15 poena i 16 skokova, Zoran Dragić je postigao 14 poena, koliko i Džejkob Pulen, a Jogi Ferel 11. Na drugoj strani 16 poena je postigao Džadžuan Džonson, a 14 poena je ubacio Entoni Klemons.

Cedevita Olimpije će u narednom kolu igrati protiv pobednika duela između Partizana i Burse. Ukoliko crno-beli ostvare ulogu favorita, slovenačka ekipa će gostovati u Beogradu.

Video: Partizan ispustio pobedu u poslednjim sekundama: Luda završnica meča u Tivoliju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA