≫ 

Budućnost se oprostila od Evrokupa, Crnogorci poraženi od poslednjeg tima španske lige

Kakav šok u Andori...

  • 1
KK Budućnost - KK Igokea Foto: AdmiralBet ABA liga / KK Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti poraženi su na gostovanju kod Morabank Andore sa 74:64, čime su se i oprostili od daljeg takmičenja u Evrokupu.

Crnogorski predstavnik i trećeplasirana ekipa ABA lige uspela je da "prospe" čitavu partiju u trećoj deonici, kada je Andori dopustila da napravi ključnu prednost koja joj je bila i dovoljna za pobedu u ovom duelu.

Ekipe su krajnje izjednačene ušle u meč, posle prvog poluvremena je Budućnost imala tek četiri poena prednosti, ali kao što je gorenavedeno, Budućnost je sve to "prosula" u trećem kvartalu. Andora je tokom tih 10 minuta uspela da zategne odbranu, dopustila je Budućnosti tek 12 poena, dok su sami postigli 23.

Nisu se Podgoričani predali, napravili su seriju od 7:2 u poslednjih 10 minuta, ali su kasnije dopustili Andori da se vrati u ritam, te da vrati i osam poena prednosti iz prethodne deonice.

Najefikasniji kod španske ekipe bio je Hana sa 21 poenom, a Miler Mekintajer postigao je 12. Kod Podgoričana, najbolji je bio Di-Džej Sili sa 25 poena, dok su po 11 dali Jagodić-Kuridža i Popović.

Ekipa Andore će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Gran Kanarija - Šljonsk Vroclav.

Video: Danilo Nikolić je ponovo na terenu: Posle borbe za život i operacije opet igra košarku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blaki

    20. april 2022 | 10:19

    I oni hoće da igraju Evroligu, a gube od poslednjeg tima španske lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA