≫ 

Bogdan igrao kao u transu, dao 18 poena za četvrtinu, ali Batler bio još bolji za 2:0 Majamija!

Bogi najefikasniji u drugom porazu prvog kruga plej-of serije sa Hitom

  • 4
bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Bije Bogdan Bogdanović, al bije i Džimi Batler!

Ovako bi, u najkraćem mogao da se opiše drugi meč serije doigravanja Majamija i Atlante koji se pretvorio u "two men show" srpskog beka i lidera domaćeg tima koji je na kraju pripao iskusnijem, a meč otišao u ruke "Vreline" - 115:105.

Srpski šuter odigrao je sjajan meč, završio ga kao najefikasniji u poraženom sastavu sa 29 poena (5/10 za tri), ali ništa to nije pomoglo gostima, Džimi je na drugoj strani bio nazadrživ, nenadmašan, postavio je lični rekord plej-of karijere sa fenomenalnih 45 poena!

Sve što je zamislio je uspeo, skoro sve što je šutnuo u koš je ušlo, a ono najbolje Batler je ostavio za kraj - serija 7:0 za pečat na trijumf i ovacije rasprodate Arene. Batlerova serija usledila je odmah nakon trojke Bogdana Bogdanovića koji je na tri i po minuta pre kraja smanjio na 104:101 i doneo nadu gostima.

Video: Od koša do koša: Bogdanović se poigravao sa ekipom Majamija

Džimi ju je ekspresno ugasio!

- Kako on gura, tako i mi guramo - rekoa je o saigraču i vođi ekipe košarkaš Majamija Gejb Vinsent.

I zaista, ovaj meč Majami teško da bi uspeo da prelomi da nije bilo čudesnog Batlera, jer su gosti odigrali daleko bolje nego u prvom meču u kojem su potučeni do nogu. Uspeli su da se održe u egalu maltene do kraja ovog puta, ali nisu imali jak zamajac na kraju, da pronađu put dp pobede. Tačnije, nisu znali šta će i kako će sa Batlerom.

džimi batler Foto: Tanjug/Ap

Bogdan je dao sve protekle noći, odigrao je verovatno najbolju četvrtinu od dolaska u NBA, ubacio je čak 18 poena u poslednjem periodu meča, međutim ni to nije pomoglo da se poništi furija zavana Batler.

Za Treja Janga, koji je ovog puta ugradio 25 poena za Hokse, sudije su odigrale bitnu ulogu u novom porazu Hoksa.

Video: Bogdanović se prošetao kroz reket i lagano poentirao

- Ako im sudije budu dozvoljavale da igraju ovako agresivno kao što su igrali dosad biće teško da uradimo bilo šta u ovoj seriji - poručio je Jang.

Atlanta je sada na pola puta do eliminacije, Majami ima velikih 2:0 u seriji pred naredna dva meča koja će se igrati u Džordžiji u petak i u nedelju.

Rezultati

Majami - Atlanta 115:105 (2:0)

Finiks - Nju Orleans 114:125 (1:1)

Memfis - minesota 124:96 (1:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA