Partizan me zvao, a tata mi je igrao u Zvezdi: "Američki Srbin" otkrio da mu je san da igra za Orlove

Stefanović nema dilemu kada je u pitanju reprezentacija za koju će nastupati

  • 1
Saša Stefanović Foto: Profimedia/Tim Nwachukwu/Getty images

Ime Saše Stefanovića donedavno nije bilo poznato srpskoj javnosti, sve dok selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić nije otputovao u radnu posetu u Sjedinjene Američke Države.

Pored NBA igrača, Pešić je u oko nacionalnog tima razgovarao upravo i sa pomenutim Stefanovićem koji je trenutno član koledža Purdju, a koji je u međuvremenu dao intervju za "Sport Klub" i otkrio da je imao poziv Partizana.

- Partizan je bio zainteresovan za mene, zvali su mog oca. Ipak, čekala me je poslednja godina na koledžu, završavam master sada. Nadao sam se da će me želeti i sledeće godine, da se neće mnogo promeniti. Nadam se da ću imati priliku, velika je čast da me timovi iz Srbije žele. Moj tata je igrao za Zvezdu, a mene je zvao Partizan. Trener Obradović je legenda, poštujem njegov stil. Ako me ponovo zovu… Držim to u mislima. Takođe, mislio sam da imamo šansu da osvojimo NCAA - rekao je Stefanović, a onda se osvrnuo na nacionalni tim:

- Selektor Pešić i Dragan Tarlać su obilazili ovde NBA igrače, u kontaktu su sa mojim ocem. Bio sam kratko sa U20 selekcijom. Nisam rođen u Srbiji, nisam odatle, ali odatle potičem. Jedan od mojih snova jeste da nosim dres reprezentacije Srbije. Osećam da bih mogao da dodam neku vrednost nacionalnom timu – mnogo odličnih igrača imamo, ali mogao bih da raširim teren, da šutiram... Šta god da treneri kažu, radio bih. Nadam se da ću uspeti da igram za Srbiju, da će Pešić i Tarlać nastaviti da budu zainteresovani za mene. Kad god gledam neki sport, navijam za Srbiju, ne za SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA