≫ 

Alimpijević posle pobede nad Partizanom: "Najveći trijumf u mojoj karijeri, kao onaj protiv Reala u Madridu"

Srpski trener je bio oduševljen pobedom u Beogradu, pa ju je uporedio i sa onom u Madridu protiv Reala sa Crvenom zvezdom

  • 2
KK Partizan, KK Bursa Foto: MN Press

Košarkaši Burse uspeli su da načine pravo čudo i pred 20.000 Grobara su izbacili Partizan iz Evrokupa (103:95), čime su verovatno došli i do najvećeg iznenađenja u ovoj fazi takmičenja, dok će ih u narednoj rundi dočekati ekipa Cedevita Olimpije.

Pobeda Burse mora ići i na greške Partizana, ali i na savršenu postavku igre Dušana Alimpijevića, trenera turske ekipe, a ujedno i bivšeg trenera Crvene zvezde, koji je, mora se priznati, bez greške vodio meč u Beogradu.

Sam Alimpijević je posle meča istakao da su i sami šokirali zbog svega što se desilo, jer su uradili istorijsku stvar za klub.

- Hvala na rečima, nije lako naći nešto pametno i reći, mi smo u pozitivnom šoku, uradili smo istorijsku stvar za klub, ne mozemo da razmišljamo ovakve glave, imamo toliko toga na umu. Partizan je imao pobedu na svom parketu, sve je bilo pred krajem, ali sam ponosan na to sto smo pokazali neki karakter, ovo nije prvi put da se to dešava, nikada se ne predajemo… Za kraj, kao što sam rekao u pripremi utakmice, ovaj sistem takmičenja je veći pritisak za timove koje su u glavama tamo. Ovo je tim sa dva-tri igrača sa iskustvom, ne znam zašto svi pricaju da su u finalu, ovo je sjajan posao trenera, mladi su, ima dosta igrača za blisku budućnost, drago mi je što sam došao u moju zemlju, da im pokažem karakter, kako skači svi za svaku loptu. Ima tu dosta talenata, ali nista nije gotovo - započeo je Alimpijević svoje izlaganje.

On je istakao i da su zapravo i domaće ekipe krive, jer sebe već vide u finalima, već vide u narednim rundama, što je i sada bio slučaj.

- Već su predstavili Partizan kao da se podrazumeva, imaju dva-tri lidera sa poenterskim karakteristikama, ostali su mladi momci, to je željko napravio, mislimo svi da se podrazumeva, ali to su mladi igrači, nisu još igrači koji mogu da donesu prednost. Ponosan sam što mogu da uporedim srpske igrače sa nečim što je taj borbeni karakter i takmičarski duh.

KK Partizan, KK Bursa Foto: MN Press

Srpski trener je na konferenciji upitan i o trenutnom uspehu, ali o tome šta su njegovi ciljevi sa klubom u ovoj sezoni, što je Alimpijević ponovo istakao, jer kako kaže, Bursa s njim čini istoriju kluba.

- Mi smo postavili dva cilja na početku lige. Pre nego sto je lira otišla na dolar, bili su plej-of i da budemo sedmo ili osmo mesto u domaćoj ligi, da dotaknemo plej-of, ambicije su se promenile prodavanjem tri igrača, klub je napravio stabilnost za budućnost, iznenađujuće je što su došle neke druge stvari, naravno da ne lutamo sa emocijama gore dole, došli smo da uživamo, da se borimo, realnost je bila nesto drugo, ako smo došli da dobijemo Partizan, ne znam zašto ne bismo to radili do samog kraja.

Otkrio je Alimpijević i jednu "foru" koju je koristio na treninzima kako bi pripremio svoje igrače. Naime, srpski trener je uzeo zvučnike koje je postavio u Areni i puštao je svojim igračima kako bi ih što bolje pripremio za Beogradsku arenu.

- To nisu nove stvari, imamo dobre audio efekte, puštali smo Partizanove navijače, skidali smo sa Jutjuba, atmosferu i puštali su ljudima, to rade i pametnoji treneri od mene, mi smo samo preuzeli ideju, ja sam prikazao mentalitet ljudi, kad se igra na jednu utakmicu, pa i Huventud je ispao od Ulma kao osmog, tako da mislim da je pritisak veći na domaćinu.

KK Partizan, KK Bursa Foto: MN Press

Alimpijevićeva trenerska karijera nije preduga, ali je već sa Zvezdom upisao nekoliko veoma važnih i velikih pobeda, iako smatra da mu je ova pobeda protiv Partizana jedna od najvećih, ako ne i najveća u karijeri.

- Bez presedana je ovo najveća pobeda u karijeri, ali ako ćemo istini za volju, pamtim još neke velike pobede, kao Real u Madridu.

Naravno, Alimpijević je kao bivši trener imao i priliku da se uveri u kvalitete Partizana, ali i u kvalitete nekih igrača koje je trenirao u crveno-belom dresu, pogotovo Matijasa Lesora, koji ga je "uplašio".

- Plašio me je Lesor… Matijas me je iznenadio sa četiri pogođena bacanja, iako je imao 60 odsto do sada u sezoni, nastavio je da šutira bolje posle negativnog rekorda, mentalitet mi je ponogao, pratim ABA ligu svaki tim, volim regionalnu košarku - zaključio je Alimpijević.

Video: Željko Obradović o autoritetu prema igračima Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • *

    21. april 2022 | 00:36

    Zalivaj

  • Muša

    21. april 2022 | 12:37

    Svakome je najveci uspeh pobediti Partizan, jer je Partizan PARTIZAN a ne one sprdačine iz železnika što ih pune kako ko gde stigne i uopšte ne pridaje nekakav značaj tome 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA