≫ 

Trinkijerijeva lekcija moćnoj Barsi za brejk u seriji, Jaramaz odličan, Tomas spektakularan!

Sjajna partija Bajerna koji će pred svojim navijačima tražiti prolaz na fajnal-for u Beogradu

  • 0
andrea trinkijeri Foto: MN Press

Košarkaši Bajerna režirali su veliko iznenađenje u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige sa Barselonom, potukli su favorizovane Katalonce 95:80 i uspostavili egal pred nova dva meča u kojima će Trinkijerijev tim biti domaćin - i imati priliku da završi seriju.

Spektakularnu partiju odigrao je Dešon Tomas za pobednike, ubacio je 6 od 7 šuteva za tri, ukupno 25 poena, to mu je ujedno bio i trojkaški rekord karijere, ali mnogo važnije od te činjenice je ona da je to donelo pobedu Bavarcima.

Sjajan je bio i Ognjen Jaramaz koji je u pobedu ugradio 11 poena i 5 asistencija.

Mimo svih očekivanja, Bajern je od početka do kraja vodio, kontrolisao utakmicu do te mere da je oćni katalonski tim samo jednom imao vođstvo na svojoj strani, i to sredinom prve deonice. Sve dalje što se dešavalo bila je superiorna partija gostiju, koji su mic po mic gradili prednost, imali i 15 razlike u drugoj deonici, i poptuno zasluženo dobili ovaj meč.

Za razliku od prvog meča kada je Barsi ubacio 20 poena, Vladimir Lučić je ovog puta bio ispod svojih standarda, meč je završio sa 3 poena i 4 skoka, no ovog puta "povukli" su drugi kada je to bilo važno. Osim Tomasa, Obst je istupio sa 15 poena, Vejler-Bab je dodao 12, Rubit 10.

Kod domaćih Mirotić i Laprovitola su bili predvodnici sa po 16 poena, Kalates je imao 13, Kjurik 9...

Istovremeno, u seriji između Armanija i Efesa takođe je egal posle pobede italijanskog tima u drugoj utakmici - 72:66.

Daleko bolju partiju nego u prvom meču ekipa Etora Mesine krunisala je trijumfom kojem su najviše doprineli Ševon Šilds sa 21 poenom i Serhio Rodrigez sa 17. Na drugoj strani, lideri Efesa Šejn Larkin i Vasa Micić su bili daleko iznad ostalih, i jedini dvocifreni.

Srpski reprezentativac ubacio je 18 poena, uz loše procente šuta (2/11 za tri), dok je Amerikanac ubacio poen više, mada je i on imao poteškoća da bolje gađa van luk za tri poena - 3/9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA