≫ 

Može Dalas i bez Dončića: Mavsi "brejknuli" Jutu i poveli sa 2:1 u seriji!

Odličan rezultata Teksašana na gostujućem terenu

  • 0
Dalas, Juta, NBA liga Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalasa uspeli su da naprave ogroman podvig u prvoj utakmici na gostujućem terenu u seriji protiv Jute, pošto su Džezere savladali bez Luke Dončića sa 126:118, čime su poveli sa 2:1 u seriji.

Dončić je i ovu utakmicu odgledao sa klupe, ali su njegovi saigrači pokazali da "jedna lasta ne čini proleće", pošto je Džejlen Branson u pravom maniru nadomestio izostanak Slovenca sa 31 poenom i pet asistencija. Osim Bransona, još šest igrača u Mavsima je bilo dvocifreno, pa su jednom pravom timskom igrom i došli do pobede.

Nije ništa lošije bilo ni na drugoj strani kod Jute, pošto je čak petorica igrača uspelo da ostvari dvocifrenu cifru kod poenterskog konta, gde je najbolji bio Donovan Mičel sa 32 poena, ali očigledno to nije bilo dovoljno za ovakvu partiju Dalasa. Pitanje je samo kako će to sve izgledati kada se vrati Luka Dončić...

Elem, Dalas je uspeo od samog starta da nametne svoj ritam igre, oni su se doslovno pitali tokom čitave utakmice.

Bolje su otvorili meč, na poluvremenu su imali već prednost od 17 poena, pa se sve činilo da je već gotovo posle prvog dela igre, ali, ni Juta se nije predavala, napadački arsenal u vidu Donovana Mičela i Bojana Bogdanovića uspeo da vrati meč u pravi kolosek, pa da makar malo ugrozi Dalas.

Pred kraj poslednje deonice, Juta je uspela da nadomesti minus od 17 poena, došli su na samo šest poena deficita, da bi potom u jednom trenutku došli i na samo poen razlike (103:102), ali je Dalas tada zaigrao mnogo bolje, u jednom trenutku, negde sredinom četvrtine su imali i prednost od 10 poena, da bi na kraju završili sa skromnih osam poena prednosti, ali i sa pobedom koja im može dosta toga doneti u nastavku serije.

Pored poraza Denvera, još jedan meč je viđen ove noći, a tu je Memfis uspeo da savlada Minesotu i tako povede kao i Dalas sa 2:1.

Video: Luka Dončić čini čuda: Koš iza leđa sa pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA