Poznati parovi i termini plej-ofa KLS: Zvezda, Partizan i FMP već imaju obezbeđen prolaz u polufinale

Šest najboljih ekipa iz domaćeg šampionata će se zajedno sa Borcem i Megom boriti za preostalo mesto

  • 3
KLS plej-of Foto: Nikola Anđić, ABA liga i ABA 2 liga - Dragana Stjepanović, MN Press

Navikli smo da se sistem takmičenja u Košarkaškoj Superligi Srbije menja od sezone do sezone. Retko kada se desilo da se u dve vezane godine na snazi održi isti način odigravanja plej-ofa, a čelnici takmičenja su ovoga puta odlučili da Crvenoj zvezdi, Partizanu i FMP-u omoguće direktan plasman u polufinale zbog obaveza u regionalnoj ABA ligi.

To znači da će se šest najboljih timova iz ligaškog dela sezone u Košarkaškoj ligi Srbije ukrstiti sa Borcem i Megom u borbi za preostalo, četvrto mesto u polufnalu. Nakon jučerašnje pobede Mege u Novom Mestu protiv Krke dobili smo i konačan izgled kostura, ali i termine odigravanja utakmica nokaut faze.

U prvom četvrtfinalu sastaće se Mega i užička Sloboda, drugi par sačinjavaju Borac iz Čačka i Dinamik, dok su preostala dva para Zlatibor - Mladost Zemun i Sloga Kraljevo - Vojvodina. U polufinalu će se ukrstiti bolji iz serije Mega - Sloboda sa pobednikom duela Sloga - Vojvodina, te trijumfalni iz serija Borac Čačak - Dinamik i Zlatibor - Mladost. U finalu se sasataju najbolji iz oba dela kostura.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by AdmiralBet Košarkaška Iiga Srb (@klsoficijalnastrana)

Kada je reč o samim terminima, postoje dve opcije, a sve zavisi od toga koliko će potrajati baraž između Borca iz Čačka i Zlatibora za popunu tog poslednjeg mesta u ABA ligi. Ako se on završi 4. maja, četvrtfinala će se igrati 7. maja i 9. maja, kao i eventualno 11. maja u slučaju da serija ode u treći meč. Polufinala bi se igrala 14. maja, 16. maja i 18. maja, a finale 21. maja, 23. maja i 25. maja u slučaju majstorice.

Ako serija između Borca i Zlatibora u ABA ligi kojim slučajem ode u tri meča, sve se pomera za nekoliko dana, pa četvrtfinala kreću 11. maja, a potom se igraju 13. maja i eventualno 15. maja. Polufinala bi krenula 18. maja, potom bi se igralo 20. maja i 22. maja, a finale 25. maja, 27. maja i 29. maja. Tada bismo dobili preostalog polufinalistu.

Završnica lige bi se zatim odigrala odmah po završetku obaveza naših klubova u plej-ofu ABA lige, a termini tih susreta biće naknadno određeni.

Video: Kako je Srbin jednim potezom zaludeo Karija i Grina: Jokić je košarkaški Ajnštajn

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA