≫ 

Boston napravio brejk u Bruklinu, loše partije Irvinga i Durenta, Minesota izjednačila protiv Memfisa

U veoma teškoj poziciji nalazi se ekipa Stiva Neša, najveće zvezde zatajile

  • 0
Boston Seltiks, Džejson Tejtum Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Boston Seltiksa dobili su i treću utakmicu u seriji protiv Bruklin Netsa, ovog puta na gostujućem terenu rezultatom 109:103.

Seltiksi se sada nalaze na samo jednu pobedu od prolaska u narednu rundu, a ukoliko bi dobili i četvrtu utakmicu bilo bi to popularno "čišćenje" već u prvoj rundi za tim iz Njujorka.

Boston je imao rezultatsku kontrolu gotovo čitavog toka meča. Netsi su u prednosti proveli manje od pet minuta meča, i to samo u prvom delu prve četvrtine, dok je Boston imao vođstvo preko 41 minuta.

Seltiksi su stekli prednost krajem prve deonice i do kraja meča ga nisu ispuštali, pa se može reći da su ostvarili čak i lakšu pobedu nego što se to očekivalo.

Još jednu sjajnu partiju u seriji pružio je Džejson Tejtum koji je ubacio 39 poena, uhvatio pet lopti i podelio šest asistencija, a uz to imao je i po šest ukradenih i izgubljenih lopti. Zanimljivo da je odmarao svega četiri od 48 minuta. Najveću pomoć imao je od Džejlona Brauna koji je ubacio 24 poena.

Razlog poraza Netsa može se tražiti i u partijama Kevina Durenta i Kajrija Irvinga koje nisu bile na njihovom prepoznatljivom plej-of nivou. Durent je ubacio 16 poena, koliko i Irving, i to uz dobre procente, ali mali broj uzetih šuteva (6/11). Sa druge strane Kajri je uzeo svoju porciju šuteva, ali je to bilo veoma loše. Za tri poena nije pogodio nijednom, a uputio je sedam šuteva, dok je za dva poena bio precizan šest puta iz 10 pokušaja.

Minesota Timbervulvsi su uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena u drugom meču koji su igrali kod kuće i izjednačili su u seriji protiv Memfis Grizlisa pobedom rezultatom 119:118.

Iako je Memfis u velikom delu meča bio blizu Minesote, delovalo je da domaćini sve vreme drže rezultat pod kontrolom. Grizlisi su poslednje vođstvo imali krajem prve deonice, a iako su u par navrata u poslednjih 12 minuta prilazili Timbervulvsima na jedan posed razlike, nisu uspeli da preuzmu prednost.

Iako je meč završen jednim poenom razlike, bio je daleko manje neizvestan u samom finišu. Karl Entoni-Tauns je uspeo da pogodi oba slobodna bacanja na četiri sekunde do kraja i da donese svojoj ekipi prednost od četiri poena, a na kraju je Dejzmond Bejn samo ublažio poraz svog tima trojkom uz zvuk sirene.

Najefikasniji u pobedi Minesote bio je Karl Entoni-Tauns koji je uz 34 poena ostvario dabl-dabl učinak sa 13 skokova. Nakon njega najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Entoni Edvards sa 24 poena.

I na drugoj strani najefikasniji igrači su postigli 34 i 24 poena. Najbolji je bio Dejzmond Bejn, koji je imao i fantastičan šut za tri poena 8/12, dok ga je pratio Dilon Bruks. Dža Morent je odigrao partiju ispod svojih mogućnosti, pa iako je imao 11 poena, osam skokova i 15 asistencija, iz igre je šutirao samo 4/13.

U prva dva meča subotnjeg dela programa Juta je u neizvesnoj završnici savladala Dalas, dok je Toronto bio bolji od Filadelfije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA