Bursa u "čudovišnom" modu posle Partizana: Slavili sa +35 u turskom šampionatu!

Slabašni Afjon polako pakuje kofere za drugi rang

  • 2
Kk Partizan Bursa Foto: Nikola Anđić

Ekipa Burse proživljava možda i najlepše momente od osnivanja kluba. Posle pobede nad ekipom Partizana u Štark Areni pred skoro 20.000 navijača, tim Dušana Alimpijevića slavio je ovog vikenda i u domaćem šampionatu i to vrlo ubedljivo.

Pred noge i bučne domaće navijače stigao im je poslednjeplasirani Afjon, koji se nije držao rezultatski u meču ni punih pet minuta. Prva i treća četvrtina rešene su furiozno u korist Burse za veliku pobedu - 94:59.

Aligatori se u Turskoj bore za plej-of, a nova pobeda pomoći će im da se primaknu tom cilju. Sada zauzimaju deveto mesto, ali treba uzeti u obzir da Bešiktaš ispred njih ima gori skor, ali i meč više, pa se samim tim Alimpijevićevi momci nalaze u plej-of zoni.

Šest košarkaša bilo je dvocifreno - Bitim sa 18 poena, Nidam sa 15 poena, Endruz i Holand imali su po 12 poena, Hejs je stigao do dabl-dabla uz 10 poena i isto toliko skokova, dok je Turen takođe imao 10 poena.

Bursi sada sledi veliki meč u Ljubljani protiv ekipe Cedevita Olimpije u četvrtfinalu Evrokupa. Videćemo da li su kadri za još jednu senzaciju na gostujućem terenu.

Video: Navijači turskog kluba priredili doček za igrače Dušana Alimpijevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tetka iz Laktasa

    24. april 2022 | 16:19

    Od kada su dali mojim crno belim pulenima vise od stotke samo njih gledam, ljubi ih tetka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA