≫ 

Gotovo je kada Jokić kaže! Nikola dobio šamar, pa briljirao i uz totalnu dramu sprečio "metlu" Voriorsa

NI raaspoloženi Klej Tompson, Kari i Grin nisu bili dovoljni Golden Stejtu

  • 44
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa su, uz dosta muke, pobedili na svom terenu Golden Stejt Voriorse126:121 u četvrtom meču plej-ofa NBA lige i tako smanjili rezultat u seriji na 3:1.

Novu fantastičnu partiju prikazao je srpski centar Nikola Jokić koji je postigao 37 poena, uz 8 skokova i 6 asistencija.

Tokom meča Nagetsi su igrali odlično, imali i 16 poena prednosti, ali su na 3 minuta do kraja uporni Voriorsi prišli na -1. Usledila je dramatična završnica. Na samo minut do kraja Kari je je pogodio uz faul, koji realizuje, za 119:119. Do kraja igralo se koš za koš, a bolje su se snašli košarkaši Nagetsa koji su posle asistencije Jokića i trojke Vila Bartona došli do pobede.

Od starta meča je počelo nervozno i žestoko na obe strane. Voriorsi su otvorili duel poenima, a onda je Grin u žaru borbe udario Jokića po licu. Usledila je gužva igrača oba tima, kao i prekid koji je trajao nekoliko minuta kako bi se Jokiću ukazala pomoć.

Video: Šamar za Jokića: Grin patosirao srpskog centra

Kada je meč nastavljen Voriorsi su uhvatili ritam, imali odličan protok lopte i relativno lako dolazili do poena, dok su u odbrani jakim faulovima prekidali napade Nagetsa. Ipak, sve se brzo preokrenulo sredinom četvrtine kada je Klej Tompson izašao iz igre.

Tim iz Kolorada uhvatio je priključak, a potom se Jokić potpuno razigrao. Srpski centar je tako na 17:17 vezao dve trojke i potpuno digao halu na noge. Samo tokom prve deonice Jokić je upisao 18 poena, 2/2 iza tri i 6 od 8 ima iz igre. Uz to, srpski centar dodao je i 6 skokova.

Video: Delirijum u Denveru: Jokić sa dve trojke digao halu na noge

U nastavku, Jokić je otišao na klupu da odmori. Ipak, njegovo odsustvo se nije odrazilo na igru Denvera jer je odgovornost preuzeo Hajland i sa tri trojke nastavio seriju svog tima koja je iznosila 14:2, za 40:23. Posle furioznog starta četvtine, usledio je blagi pad u igri. Trener Nagetsa Majk Meloun pokušavao je da tajm-autima prodrma svoje igrače, ali mu to nije pomoglo, jer su Voriorsi smanjli prednost na 48:40. Do poluvremena Denver je uspeo da zadrži dvocifrenu prednost za 63:52.

You having fun? We're having fun. pic.twitter.com/NreXFxihFZ

— x - Denver Nuggets (@nuggets) April 24, 2022

U nastavku, Klej Tomspon postiže dve vezane trojke, a Monte Moris uzvraća istom merom. Usledila je velika borba, a posle poena Jokića, Tomspon i Pul vezuju nove dve trojke, pa trener Majk Meloun traži novi tajm-aut. Nova velika borba rezultirala je Jokićevim poenima i novom trojkom, na koju Klej Tomson uszvraća istom merom.  Ipak, nalet Voriorsa je odbijen pošto se u ekipi Nagetsa razigrao Monte Moris i ubacio 5 trojki.

Do kraja, Nagetsi su imali 9 poena prednosti. Ali su Voriorsi iz minuta u minut igrali sve bolje. Na 9 minut ado kraja Goden Stejt je prišao na 100:94. Ipak, odlični Kazins uspeva da vrati prednost svom timu sredinom deonice od +10 poena.

Count them out Chef!

Steph knocks down the and-1 from deep.#NBAPlayoffs presented by Google Pixel on ABC pic.twitter.com/uxueYOxURd

— NBA (@NBA) April 24, 2022

Voriorsi su svim silama napadali i pokušavali da smanje zaostatak, ali su domaći košarkaši nekako održavali prednost. Kao i mnogo puta tokom sezone, Nagetsi su pravili neshvatljive greške koje je rival brzo kaznio. Tako su na samo 3 minuta do kraja, posle zakucavanja Viginsa i poena Kleja Tompsona sa poludistance, Voriorsi prišli na svega -3, 115.112.

Usledila je dramatična završnica. Na samo minut do kraja Karije je pogodio uz faul, koji realizuje, za 119:119. Igralo se koš za koš, a bolje su se snašli košarkaši Denvera, i posle trojke Vila Bartona došli do pobede.

Video: Kako je Srbin jednim potezom zaludeo Karija i Grina: Jokić je košarkaški Ajnštajn

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    24. april 2022 | 23:32

    Ау СРБИ срам да вас буде коментара..

  • Gg

    24. april 2022 | 22:50

    Koliko iskompleksiranih musavaca u komentarima

  • mijo

    24. april 2022 | 22:41

    Bravo Nikola neka svi vide da si najbolji.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA