≫ 

"Nije znao ni ko je Zvezda": Brat Jokićevog saigrača igrao za Partizan, posle Ukrajine vratio se u SAD

Posle crno-belih i brojnih klubova Dru Gordon je igrao i u Ukrajini, odakle je pobegao sa porodicom

  • 5
Dru Aeron Gordon Foto: MN Press, Profimedia/ddp USA/USA TODAY Sports

Poslednjih dana aktuelan je plej of NBA lige, a navijače u Srbiji posebno zanima duel Denver Nagetsa i Golden Stejt Voriorsa.

Tim iz Kolorada predvodi srpski košarkaš Nikola Jokića, a posle nove odlične partije ove nedelje, smanjen je rezultat u seriji na 3:1. Nagetsima nedostaje pomoć Džamala Mareja i Majkla Portera Džumniora, ali podršku ima u Monte Morisu, i Eronu Gordonu. Zanimljivo, rođeni brat nekadašnjeg šampiona u zakucavanju je Dru Gordon koji je svojevremeno nastupao za Partizan.

Naime, stariji od braće Gordon nije draftovan posle koledža, pa je posle letnje lige u timu Dalasa, sreću potražio u Evropi, i to, u Partizanu koji je bio njegov prvi klub. Ipak, kod Duška Vujoševića se nije snašao najbolje. Odigrao je 10 utakmica u Evroligi  uz učinak od 9.1 poena i 7.5 skokova, a do razlaza je došlo jer niej bio zadovoljan tempom isplate plata.

Tako je svojevremeno Duško Vujošević objasnio kako je došlo do razlaza.

- Nerealno je da neko dovije četiri, a Gordon sedam plata. Ne pristajemo na ucene. Gordon se nije pojavljivao ni na jednom treningu pre Solnoka. Primi je petu platu, u trnutku kada su ostali igrači dobili četiri - rekao je Vujošević i dodao:

- Dečko nije znao ko je Zvezda pred derbi, nije znao šta je Kup šampiona kad smo putovali u Istanbul. Odlazak je njegova greška i izbor.

Posle crno-belih, Dru Gordon je igrao za Dinamo Sasari, pokušao je i u NBA još jednom, i to, u dresu Filadelfije Seventisiksersa, ali se ni tamo nije snašao. Tako je posle Zenita, Zelene Gore, Lokomotive Kubanj i Avtodora ovu sezonu dočekao u ukrajinskom Budivelniku.

Na žalost, zbog rata se ni ovde nije naigrao. Rat ga je dočekao u Kijevu, a posle prvobitnih planova da ostane i igra, na nagovor porodice vrati o se u Sjedinjene Američke Države i trenutn je sa porodicom kod brata Erona u Denveru.

- Ukrajina je ponosna zemlja. Lljudi su ponosni što su Ukrajinci. Mnogo istorije je povezano sa Ukrajinom, i oni se bore za ono u šta veruju. Oni se uvek pobrinu da svako ko poseti Ukrajinu vidi sve lepote. Postoji mnogo spomenika koji su decenijama stari i povezani su sa nekadašnjim konfliktima. Oni su dobar narod, čoveče. Zaista poštujem sve ljude u Ukrajini, ne samo zbog toga što je to zemlja u kojoj sam igrao i ne samo zato što su dobri prema košarkašima. Video sam kako se ponašaju u međusobnom kontaktu i kakvi su iz dana u dan - rekao je Gordon po dolasku u SAD.

Video: Jokić se uhvatio za glavu posle brutalne rampe Gordona u stilu Lebrona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele73

    25. april 2022 | 18:41

    Zamisli bezobraznog čoveka.Tražio platu da bi igrao.Nisu mu objasnili ko je institucija i šta su časovi ljubavi..

  • Filip

    25. april 2022 | 19:39

    A sto si vujosevicu trazio plate koje ti nisu isplatili?

  • Rale

    25. april 2022 | 19:38

    Brat mu se čini dobar.Ovaj je nešto mnogo klubova promenio,nije valjda da niko ne daje plate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA