≫ 

Dončić terorisao Jutu, Hrvat se blamirao na terenu, "metla" Bostona

Slovenac zabeležio dabl-dabl u važnoj pobedi Maveriksa, Bojan Bogdanović promašio sve svoje šuteve iz igre

  • 1
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Dalasa nalaze se na pobedu od plasmana u polufinale Zapadne Konferencije NBA lige, pošto su u 5. meču dobili Jutu na domaćem terenu (102:77) i tako poveli sa 3:2 u seriji!

Najzaslužniji za to svakako je Slovenac Luka Dončić koji je meč završio sa 33 poena, 13 skokova i pet asistencija, uz napomenu da je čak 19 postigao u trećoj deonici.

Maveriksi su na poluvremenu imali +16 i rivala su posle tri deonice držali na samo 55 poena. Zanimljivo je da su pored Dončića samo dvojica košarkaša bili dvocifreni - Džejlin Brunson sa 24 poena i Dorijan Fini-Smit sa 13.

Redži Bulok i Spenser Dinvidi su imali po devet poena, Dvajt Pauel je ubacio osam, dok je Boban Marjanović za 75 sekundi provedenih na terenu stigao da uhvati samo jednu loptu.

Juta je, s druge strane, u potpunosti podbacila šuterski. To se najviše odnosi na Hrvata Bojana Bogdanovića koji je promašio svih pet pokušaja za tri i četiri za dva. Na kraju je imao samo dva poena sa linije penala.

Džordan Klarkson je ubacio 20, Rudi Gober je imao 17 poena i 11 skokova, dok je Donovan Mičel ubacio devet. Pritom je stigao i da se povredi u poslednjoj deonici. U pitanju je tetiva leve noge.

Boston je bukvalno počistio Bruklin u seriji sa ubedljivih 4:0 idu dalje gde ih čeka bolji iz duela Milvoki - Čikago (3:1).

Seltiksi su u odlučujućem meču slavili u gostima sa 116:112, a najzaslužniji za trijumf bio je Džejson Tejtum sa 29 poena.

Džejlin Braun je takođe bio standardno dobar sa 22 poena i 11 asistencija, a pratio ga je Markus Smatr sa 20 poena i 11 asistencija. Vilijams je dodao 14, a Hoford jedan manje.

Kevin Durent je ubacio 39 u redovima Bruklina, uz to je dodao devet asistencija i sedam skokova. Set Kari je dodao 23, Kajri Irving je imao 20, Klakston 13, dok je Goran Dragić meč završio sa 10 poena i osam skokova.

Vredi pomenuti i to da je Toronto uspeo da izbegne "metlu" s obzirom na to da su slavili 103:88 protiv Filadelfije i tako su smanjili na 3:1 u seriji.

Video: Brutalna asistencija za zakucavanje: Dončić upropastio povratak Dejvisa i srušio Lejkerse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoker

    26. april 2022 | 08:29

    Toronto, ne samo što je izbegao metlu, nego sledeću kod kuće igra za 3:3, a onda u odlučujućoj sedmoj utakmici sve je moguće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA