≫ 

Real "pometlao" Makabi i prvi rezervisao kartu za Beograd, Ljulj je doktor košarke!

"Kraljevski klub" slavio i u trećoj utakmici četvrtfinalne serije sa Makabijem uz pečat maestralnog veterana

  • 0
serhio ljulj Foto: MN Press

Košarkaši Real Madrida prvi su učesnici završnog turnira Evrolige u Beogradu (19-22. maj), prvi su stigli do tri pobede u četvrtfinalnoj seriji, a Makabi se nije pokazao kao rival dostojan da parira četi Pabla Lasa. Madriđani su sa 2:0 stigli na treći meč u Tel-Aviv i tamo potvrdili da su u ovom trenutku daleko bolji i jači tim od "Ponosa izraela" - 87:76.

Prva figura u pobedi Reala bio je nezadrživi Serhio Ljulj koje godine ne mogu ništa!

Talsiman ovog tima je kao u najboljim danima terorisao odbranu rivala, Makabiju je ubacio 18 poena i bio pokretačka snaga tima, naravno ne i jedina u sjajno izbalansiranoj ekipi Reala.

Ljulj je preuzeo sve konce napadačke igre, trojke je šutirao 1/4, za dva 6/9, a prvoklasnu rolu garnirao je pogotkom koji je i njega samog šokirao - trojkom o tablu na isteku treće deonice. Real se već tada odmakao na dvocifrenu razliku i do kraja više nego rutinski stavio tačku.

O igri Makabija večeras najbolje svedoči podatak da je domaćin tek jednom preuzeo vođstvo, još na samom startu posle dve vezane trojke Vilbekina za 14:3, a sve odatle bila je surova dominacija Madriđana.

Vilbekin je bio i najefikasniji pojedinac u poraženom sastavu sa 22 poena, dok je Naneli dodao 17.

Kod gostiju, osim Ljulja, Real su napadački gurali Jabusele sa 16 poena, Poirie sa 14, Vilijams - gos sa 9, Hanga sa 8...

Real sada čeka polufinalni sudar sa boljim iz duela Monako-Olimpijakos gde je trenutno 1:1 pred dva meča u Kneževini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA