≫ 

Francuski toranj sprečio novi podvig Ulma, Virtus "na mišiće" prošao u polufinale Evrokupa

Žaite bio nenadmašan kad se lomilo, pa će tim iz Bolonje na megdan boljem iz duela Metropolitan - Valensija

  • 0
miloš teodosić Foto: MN Press

Košarkaši Virtusa plasirali su se u polufinale Evrokupa posle teške borbe i tesne pobede nad nemačkim Ulmom 83:77 i dalje će na megdan Valensiji ili Metropolitanu za plasman u veliko finale i Evroligu.

Centralna figura meča pred krcatim tribinama Arene u Bolonji bio je francuski centar Mam Žaite koji je odigroa i meč sezone i garnirao ga sa 27 poena i 11 skokova, za indeks 38, ali što je najbitnije - za preokret i trijumf koji zlata vredi ekipi Serđa Skariola.

Onda kada je delovalo da Virtusu pobeda izmiče iz ruku, kada su gosti trojkama preokrenuli 77:73 na tri i po minuta pre kraja, francuski gorostas je zagospodario u oba reketa i kreirao konačan udar domaćeg tima.

Veliku pomoć je u tom periodu imao od Miloša Teodosića koji je loše šutersko veče (0/6 za tri, 2/4 za dva) nadomestio serijom asistencija (ukupno 8) za pomenutog Žaitea i hranio ga loptama u momentima kada je Virtus topio ovaj minus.

Ta koprodukcija donela je seriju Žaitea 8:0 i preokret od kojeg se gosti nisu oporavili i tako se oprostili od daljeg takmičenja iz kojeg su, podsetimo, izbacili prvorangirani tim iz regularnog dela sezone Huventud. Virtus nije doživeo tu sudbinu.

Kod gostiju, maestralan je bio Amerikanac Blosomgejm sa 22 poena (6/10 za tri), Semaj Hriston je dao 15, a tomas Klepejž 14.

Teodosić je na drugoj strani ubacio 7 poena, Šengelija je imao 9, Kordinije 8, Sampson 8... Osim Žaitea nije bilo igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u pobedničkoj ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA