≫ 

Kraj NBA sezone za Bogdanovića, Memfis dobio Minesotu uz zvuk sirene

Atlanta poražena od Majamija i ispala je u četvrtfinalu Istoka

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Za srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića NBA serzona je definitivno gotova, jer je njegova Atlanta poražena od Majamija rezultatom 97:94 i tako je "očišćena" sa 4:1 u seriji!

Bogdanović ovaj peti meč nije igrao zbog problema sa povredom, dok je isti podbacio najbolji igrač Hoksa Tre Jang koji je ubacio samo 11 poena. Doduše, imao je i osam skokova i šest asistencija.

Imala je Atlanta potencijalni šut za produžetak. Ipak, poslednji napad nije bio tako dobar. Lopta je išla na Danila Galinarija koji za nešto manje od pet sekundi nije uspeo ni da uputi udarac ka košu.

Italijan je imao 12 poena, koliko i Kevin Huerter, dok je sa 35 poena i 11 skokova najviše odskočio Deandre Hanter. Majami je, s druge strane, takođe igrao bez dvojice najbolji igrača s obzirom na to da su i Kajl Lovri i Džimi Batler povređeni.

Oladipo je sa 23 poena predvodio Majami do trijumfa, Adebajo je ubacio 20 i dodao 11 skokova, Hiro je imao 16, Strus 15, a Kaleb Martin je dodao 10. "Vrelina" će u narednoj rundi igrati protiv Filadelfije.

Memfis je poveo sa 3:2 u seriji protiv Minesote, pošto je Dža Morant uz zvuk sirene pogodio za 111:109.

Morant je meč završio sa 30 poena, 11 skokova i devet asistencija, a pratili su ga Bejn sa 25 i Klark sa 21 poenom i 15 skokova. Karl-Entoni Tauns je kod Minesote imao 28 poena i 12 skokova, Edvards je dodao 22, Rasel je imao 12, a Prins 10.

Vredi pomenuti i to da je Finiks dobio Nju Orleans rezultatom 112:97 i sada takođe vode sa 3:2 u seriji, a pobednik ovog dvomeča ide na Dalas ili Jutu. Podsetimo, Maveriksi vode 3:2.

Video: Simultanka Bogdana Bogdanovića: Prošao kroz odbranu i poentirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA