≫ 

Zvezda okupila legende da obeleži veliki jubilej, jedna došla u majici s Putinovim likom

Goran Rakočević izazvao je posebnu pažnju na okupljanju generacije koja je 1972. godine osvojila titulu prvaka Jugoslavije

  • 15
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

KK Crvena zvezda je 1972. godine osvojila titulu prvaka države koja je u mnogome promenila tok istorije naše košarke. Nije mnogo prošlo do prvog evropskog trofeja, a ova zlatna generacija Crvene zvezde je praktično postavila temelje za sve uspehe kako reprezentativne, tako i timske koji su usledili u narednim godinama.

Povodom velikog jubileja, Crvena zvezda je obeležila 50 godina od ovog uspeha i okupila je generaciju igrača koji su doneli titulu na Mali Kalemegdan.

Sastav Crvene zvezde u sezoni 1971/1972 činili su: Rakočević, Lazarević, Sarjanović, Pešić, Cvetković, Latifić, Kubura, Bogosavljević, Kapičić, Simonović, Vučinić, Žugić, Pavlović i Slavnić, a trener ekipe je bio Bratislav Đorđević.

Na okupljanju u jednom beogradskom restoranu došli su svi igrači, osim Simonovića i Cvetkovića.

Tu je bio i legendarni Moka Slavnić, koji je u prošlosti propuštao takva okupljanja i generalno nije bio u najboljim odnosima sa čelnicima Zvezde, ali se to sada promenilo.

Posebnu pažnju stajlingom na okupljanju izazvao je Goran Rakočević, otac Igora Rakočevića, koji je obukao majicu sa likom Vladimira Putina, na kojoj je na ruskom pisalo: "Sve ide po planu".

Pogledajte i kako je to izgledalo u galeriji:

Video: Radonjizam na Novakovom meču: Pogledajte reakciju Radonjića na Đokovićevom meču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбИН

    27. april 2022 | 17:32

    БРАВО ЗВЕЗДО!!! Тад су лажне институције са својим легендама играле у ДРУГОЈ ЛИГИ и имале 0 титула и трофеја!

  • Bg

    27. april 2022 | 17:11

    Legende??? Hahaha

  • Goran

    28. april 2022 | 12:15

    Jedina vredna titula pomena koja je osvojena u hali po modernim kosarkaskim pravilima ,godinu dve nakon toga u Partizan Dolazim prvo Dalipagic zatim I Kicanovic koji nije izgibio od zvezde ni jednu jedinu utakmicu dok god je igrao. Zvezda nakon toga nije osvojila nijedan trofej 18godina dok je Partizan uzeo cetri evropska trofeja samo I daleko pobego u medjusobnom skoru ,e u tome je razlika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA