≫ 

U Stožicama muk: Alimpijević i Bursa posle Partizana šokirali i Cedevita Olimpiju za polufinale Evrokupa!

Poslednji napad, i nekoliko pregledanja snimaka, odlučili su pobednika meča

  • 15
košarkaši burse Foto: MN Press

Košarkaši Burse, koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, plasirali su se u polufinale Evrokupa pošto su u gostima savladali Cedevita Olimpiju 85:83. 

Krcata hala Stožice u čudu je posmatrala turski tim koji je od starta meča nametnuo svoj ritam igre, a posle ujednačene prve četvrtine, usledila je totalna ofanziva. Do poluvremena izabranici trenera Alimpijevića su "dodali gas", pojačali odbranu, pa su tako drugu četvrtinu ubedljivo dobili sa 27:15, za ubedljivih 50:36 na poluvremenu.

I u poluvremenu meča, videlo se koliko su gosti rešeni da upišu novi veliki trijumf protiv Partizana. Tako je Džon Holand, košarkaš koji je u prethodnom kolu dao trojku za produžetak da zanimljivu izjavu u pauzi. Tako je prvo zarežao, pa nastavio:

- Mi smo psi, mi smo psi, ali ne obični psi. Mi smo autsajderi, ali nije nas briga. Mi smo pitbulovi - rekao je Holand i ponovo zarežao.

U nastavku, usledila je prava drama., pošto je ekipa Burse ispustila 15 poena prednosti. Murić i Blažič su se razigrali u redovima Cedevita Olimmpije, pa su na 3 minuta do kraja treće deonice izabranici trenera Jurice Golmca prišli na svega 5 poena prednosti. Bursa je nastojala da zaustavi nalet rivala, a izjednačenje je zaustavljeno najviše zahvaljujući raspoloženom Nidamu koji je trojkama i prodorima držao svoj tim u vođstvu.

U poslednjih deset minuta se ušlo sa 67:64 za turski tim. Vrlo brzo, domaći su prišli na-1, ali su potom previše insistirali na šutu za tri poena. Tako su, i pored toga što su u prvih 5 minuta imali priliku da preuzmu vođstvo, Ljubljančani vezali nekoliko promašenih šuteva sa distance. Bursa je koristila promašaje rivala, i preko Nidama vratila prednost na 80:72, na 2 minuta do kraja meča.

Neizvesnost se nastavila do poslednjeg minuta. Prvo je Farel konačno pogodio trojku, ali mu je Nidam uzvratio, da bi se oobračun nastavio novom trojkom Ferela koji na 20 sekundi do kraja postiže nove poene za 85:83, što je na kraju bio i konačan rezultat. Naime, u poslednjem napadu, Džejkob Pulen je sa zvukom sirene pogodio trojku. Usledilo je veliko slavlje u dvorani Stožice, ali je naknadnim pregledanjem snimka utvđeno da je vreme isteklo.

Da podsetimo, u polufinalu košarkaši Burse igraće kao gosti protiv Andore.

U drugom polufinalu sastaće se Valensija, koja je večeras sa 98:85 savladala Metropolitan, i Virtus iz Bolonje.

Video: Navijači turskog kluba priredili doček za igrače Dušana Alimpijevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    27. april 2022 | 21:54

    Svi su se sprdali kada su izbacili Partizan ali evidentno je da ove pobede nisu slucajne. Ne zaboravite da su u Turskoj i Efes dobili. Sve pohvale za mladog trenera Alimpijevica...

  • Tetka iz Laktasa

    27. april 2022 | 21:55

    Jel' bila ponovo pesma "Disko, disko partizani", mnogo mi se svidja, ljubi ih tetka.

  • Mare

    27. april 2022 | 22:23

    Videcemo vas u finalu kad dodjete u punu Arenu protiv Obradogluove cete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA