≫ 

Obradovićev Monako poražen u neizvesnoj završnici, Olimpijakos napravio brejk

Grčki tim na jedan korak do fajnal-fora u Beogradu

  • 0
saša obradović foto: MN Press

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Monako rezultatom u trećoj četvrtfinalnoj utakmici Evrolige rezultatom 87:83 i tako poveli sa 2:1 u seriji.

Monako je dobro otvorio meč i nakon prve deonice imao prednost od 23:19, međutim tokom druge četvrtine Olimpijakos je preuzeo vođstvo, a na velikom odmoru oni su imali prednost od četiri poena - 45:41.

Tokom treće deonice grčki tim je napravio seriju 12:0, poveo sa 63:51 i tada se prvi put na meču bilo koja ekipa odlepila na dvocifrenu razliku.

Ništa nije slutilo na neizvesnu završnicu, pošto je Kostas Slukas poenima na početku poslednjeg kvartala doneo prednost svojoj ekipi od 15 poena razlike. Tada je usledila serija Monaka od 11:0, pa ekspresan odgovor Olimpijakosa i serija 5:0, da bi potom Monako odgovorio serijom 8:0 za nerešen rezultat - 77:77.

Uspela je ekipa Saše Obradovića čak i da povede sa 80:79 nakon trojke Perisa Lija, ali je onda Olimpijakos sa šest vezanih pogotka sa linije slobodnih bacanja otišao na nedostižnih +5. Uspeo je Dvejn Bejkon da trojkom smanji na 87:85, ali je Kostas Slukas sa dva bacanja zapečatio sudbinu Monaka.

Upravo je iskusni grčki plejmejker bio najefikasniji u pobedničkom sastavu pošto je ubacio 21 poen, a najefikasniji akter meča bio je Dvejn Bejkon sa 23 poena.

Četvrta utakmica igra se u Monaku u petak od 21 sat.

Video: Delije zviždale Obradoviću: Trener Monaka neprijatno dočekan u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA