≫ 

Jokić najvećim ugovorom u istoriji prestiže Novaka: Top 5 milionera među srpskim sportistima

Među tri najplaćenija se nalazi i Bogdan Bogdanović

  • 9

Milionski ugovori u sportu su nešto što gledamo sve češće, vrhunski sportisti mogu sebi da priušte i više od solidnog života, a najveći novac se okreće pretežno u fudbalu i košarci, ali i u tenisu ukoliko ste u samom vrhu "belog" sporta. Što se tiče Srbije, petorica naših zemljaka su prilično dobro plaćeni za to što rade na terenu, a uskoro bi moglo da dođe do velike promene, pa bi titula najplaćenijeg srpskog sportiste mogla da isklizne iz ruku Novaka Đokovića.

Novak je do ovog momenta zaradio 155 miliona dolara od tenisa tokom svoje karijere, dok je ove sezone prihodovao 177 hiljada dolara. Mora se uzeti u obzir da je Đoković učestvovao tek na tri turnira ove godine (Dubai, Monte Karlo i Beograd) i da su tek pred njim igre na Grend slem takmičenjima i Mastersima.

Najbolji teniser sveta je bio na vrhu ove liste, ali mu je ta pozicija žestoko ugrožena od strane košarkaša Denvera Nikole Jokića.

Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Jokić je potpisao ugovor na 147 miliona dolara sa Nagetsima, a u završnoj godini bi trebalo da prihoduje 33 miliona dolara. Ipak, to je daleko od onoga što bi moglo da ga očekuje.

Naime, tim iz Kolorada je spreman da ga zadrži u svom sastavu, a po tome bi mu išao supermaks ugovor od 260 milion dolara, te bi tako bio daleko najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Somborac je već rekao da će prihvatiti takvu vrstu aranžmana ukoliko Denver bude ponudu stavio na sto. Nema sumnje da će do dogovora jako brzo i doći.

I drugi srpski as iz NBA lige je u Top 3, a posredi je Bogdan Bogdanović, bek Atlanta Hoksa.

Bogdan je sa kolektivom iz Džordžije potpisao saradnju na četiri godine za sumu od 72 miliona dolara, što znači da godišnje prihoduje 18 miliona dolara.

Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Nakon košarkaških i teniskih vedeta, na listi stižu i dva fudbalska reprezentativca Srbije - Dušan Vlahović iz Juventusa i Luka Jović iz Real Madrid.

Jović je iz Ajntrahta u "kraljevski" klub došao kao veliko pojačanje, ali nije uspeo da se nametne i vrlo brzo bi mogao da promeni sredinu.

Ipak, zarada u glavnom gradu Španije je veoma značajna - on je potpisao ugovor na šest godina i na svakih 365 dana zaradi 10 miliona dolara.

Sa druge strane, Vlahović je u rekordnom transferu iz Fiorentine u Juventus obezbedio sebi egzistenciju, te za tri godine provedene u "staroj dami" ima ugovor na 33 miliona dolara.

Što se tiče ostalih naših tenisera, Miomir Kecmanović je u naletu i dobrim plasmanima na Masters turnire je ubrzao svoju zaradu. Miši je tek 22 godine, a do sada je zaradio nešto preko 3 miliona dolara igrajući tenis.

Nešto iskusniji Dušan Lajović je zaradio nešto preko 7 miliona dolara, dok je Filipu Krajinoviću upisano 5 miliona dolara od starta svoje karijere na ATP turu.

Milionske zarade u fudbalu od srpskih predstavnika ima još i Sergej Milinković-Savić u Laciju, ali i trener Bolonje Siniša Mihajlović. Preko milion dolara za godinu dana je zarađivao i Aleksandar Kolarov, a u toj grupaciji je i Nikola Milenković u Fiorentini.

Video: Bili su na nož tokom utakmica, a posle... Pogledajte kako je Jokić čestitao Grinu i Kariju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    28. april 2022 | 19:15

    Jokić može potpisati ugovor od 10 milijardi ali nikada, nikada neće Noletu biti ni do kolena. Prvo, Nole bi za Srbiju izginuo a Jokiću je timarenje konja preče. Noleta prepoznaju Bušmani, Aboridžini, Eskimi, Papuanci, Pigmeji... ko prepoznaje Jokića? I da ne dužim. Pametnom dovoljno.

  • Tihi

    28. april 2022 | 19:41

    Nek mu je sa srecom...

  • Mile

    28. april 2022 | 20:12

    Evo ko su bogataši - beskorisni probacivači lopte kroz šupalj koš za otpatke, mlatarači reketima, trčkarala za loptom po livadi zvanoj stadion ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA