≫ 

Trener FMP-a pred Budućnost: "Realno je da bude 2:0 za njih i da se završi u 4 dana, ne plašimo se nikoga"

Nenad Stefanović ističe i da njegova ekipa ima problema sa povredama

  • 1
Nenad Stefanović, trener FMP-a Foto: AdmiralBet ABA liga / KK FMP

Košarkaši FMP-a sutra od 21.00 čas će se sastati u prvom meču plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti, gde će pokušati da u Podgorici naprave iznenađenje vredno brejka i koraka bliže plasmanu u polufinale i seriji sa Partizanom.

Trener Pantera, Nenad Stefanović ističe da njegova ekipa ima veliku želju za dokazivanjem, te da je Budućnost puna zvezda i igrača sa evroligaškim iskustvom.

- Napomenuo sam to više puta, kontrola skoka je jedna bitna stvar, pogotovo u defanzivi. To su sitne taktičke greške, kažnjava se i mala greška, na primer neka pomoć na nekome drugom — to će biti oni kazniti sa tri poena, preagresivnost u bonusu isto, iskoristiće to za faulove. Oni imaju mnogo više iskustva, neke greške koje pravimo su često i normalne, ali ako mogu da uporedim ta dva tima, možda je naša prednost veća želja za dokazivanjem, jer smo mlađi, nemamo ništa iza sebe, a oni imaju veliki broj evroligaških igrača. Nadam se da ćemo barem tu veću želju pokazati sutra - istakao je Stefanović.

Problem za tim iz Železnika biće i veći broj povreda, koje su poremetile tok priprema.

- Iskoristili smo odlično poslednje tri utakmice za sjajnu pripremu za plej-of. Imamo velike probleme sa povredama cele nedelje, to je jedino što me brine trenutno. Ali, ne plašim se nikoga i trudim se da svoje igrače pripremim na isti način. Iskustva nemamo, ali čovek se uči dok je živ i mislim da će sada biti teže i čvršće. Jeste razlika, ali nije drastična razlika između regularnog dela sezone i plej-ofa. I Budućnost je imala svoje probleme, nisu igrali promenljivo bez razloga, verovatno im je prijala ova pauza, tako da stvarno - kako god da igraju, i kada igraju loše - mogu da pobede. Nema potrebe više trošiti reči o njima.

Zbog toga je Stefanović svestan da je Budućnost ipak ogroman favorit.

- Realna su očekivanja da to bude 2:0 za Budućnost i da se to završi u četiri dana, nemamo pritisak, ali važno je da napravimo balans. Imamo određenu odgovrnost, mnogo smo uložili da dođemo do ovde, tako da mi imamo odgovornost prema samima sebi. Sam odlazak dole i njihov domaći teren jeste njihova prednost, ali ne mislim da je prepreka za nas, pobeđivali smo jake ekipe i u gostima. Siguran sam, po ovoj poslednjoj našoj utakmici, da ćemo imati dobar domaći teren u sredu, i tamo i ovde će biti dobra atmosfera - rekao je Stefanović.

Video: Košarkaši FMP-a ostvarili su prvi trijumf u sezoni: Nenad Stefanović debitantsku pobedu na klupi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    30. april 2022 | 08:43

    Vi bar nekog igrača onesposobite ako ih već pobijediti ne možete... Uostalom i služite samo za namještanje utakmica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA