≫ 

Dve serije idu u petu utakmicu: Trinkijeri "zaključao" Barsu na 52 poena, Monako uz Durantove oči do trijumfa!

Neverovatna utakmica Bajerna i velika pobeda, Olimpijakos imao šut za Fajnal for

  • 4
andrea trinkijeri Foto: MN Press

Ko bi rekao, gledaćemo peti meč u seriji prvog i osmog tima Evrolige! Košarkaši Bajerna demonstrirali su neverovatnu defanzivnu predstavu i zaustavili su moćnu Barselonu i drugi put u seriji. I imaju pravo da sanjaju o Fajnal foru u Beogradu, ali za to će biti potreban još jedan šok u Blaugrani naredne sedmice - 59:52.

Prosto deluje neverovatno da je jedna Barselona ostavljena na samo 52 poena za 40 minuta meča. Tako moćno delovala je Bajernova odbrana, da ama baš ništa nije moglo da prođe Šarasovoj ekipi, koja će morati dobro da sedne i da popriča pred meč sezone u svojoj dvorani.

Već tokom prvog poluvremena bilo je jasno da ćemo gledati meč na užasno mali broj poena. Kako su dve ekipe igrale, delovalo je da će jedva "nabaciti" i ukupno 100 poena na meču, ali se to na kraju ipak desilo. Bilo kako bilo, Bajern je zadao tempo, vodio je sa +11 na poluvremenu (36:25), a potom je u drugom nastavio sa dominacijom, pre svega u odbrani.

Samo devet poena postigla je Barsa u trećoj četvrtini, što je zaista pravi užas za ekipu koja se smatra za jednu od najpotentniji kada je u pitanju napadačka košarka. Toliko je loše igrao tim iz Blagurane, da je jedva "namakao" i 10% za tri poena tek u završnici (imao je u jednom momentu 3/25), a ništa blistavija nije bila ni igra u reketu.

Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Ne možemo pohvaliti ni Bajern kada je šut za tri u pitanu, pošto je i Trinkijev tim imao svega četiri ubačene trojke, ali su dvojke bile dosta bolje, unutrašnja igra je funkcionisala i tu je i napravljena ključna razlika.

Imali smo samo dva dvocifrena igrača u oba tima. Nik Vajler-Bab je dao 12 poena za Bajern, a Aleks Abrines isto toliko za Barsu. Kod domaćih je Vladimir Lučić ubacio osam poena uz četiri skoka, dok je Ognjen Jaramaz doprineo pobedi sa šest poena.

Majk Džejms Foto: MN Press

U drugoj utakmici viđena je neverovatna drama. Monako je posle strašne završnice pobedio Olimpijakos i time je izborio petu utakmicu u seriji, koja će biti odigrana u Pireju - 78:77.

Imao je Kostas Slukas poslednji šut na utakmici, mogao je da donese i veliku pobedu i plasman na Fajnal for svojoj ekipi, ali će Pirejci kartu za Beograd morati da traže na svom domaćem terenu. To znači i da je naš trener, Saša Obradović na pobedu od ostvarenja velikog sna za koji je nekoliko puta ove sezone istakao da će se boriti do samog kraja.

Meč je posmatrao i Kevin Durant, koji je došao na poziv svog velikog prijatelja, Majka Džejmsa. I imao je šta da vidi, borbu za svaku loptu i sjajnu košarku koja je ovekovečena odličnom završnicom u kojoj je pobedničke poene postigao Dvejn Bejkon na oko 50 sekundi pred kraj.

Najbolji u timu Monaka bio je baš on sa 21 poenom, dok je Džejms završio na koti od 18 poena. Dvocifreni su bili i Vil Tomas sa 16 poena, odnosno Donta Hol sa 14 poena. U gostujućem timu, Slukas koji je bio tragičar bio je najefikasniji sa 19 poena, dva manje je upisao Saša Vezenkov, na 13 poena je završio Kostas Papanikolau, dok je Mustafa Fol dao 11 poena.

Video: Bogdanović uz odličnu fintu promašio trojku za trijumf: Dončić i braća slavili tesnu pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    29. april 2022 | 23:00

    Sve lošija evropska košarka. Ekipe po 4-5 minuta u nizu ne postignu nijedan poen.

  • nibrS

    30. april 2022 | 08:56

    Da se Bayernovi igrači nisu opustili u zadnja dva minuta ostala bi Barselona ispod pedest koševa... Drago mi je zbog naših Lučića i Jaramaza ali i zbog trenera Obradovića kao i Anđušića u Monaku, bilo bi lijepo da ih možemo gledati na F4 u Beogradu... Nadam se samo da sudije neće odigrati nekakve sramne uloge na koje smo već navikli kada su pojedini evropski klubovi u pitanju... Srećno našim momcima...

  • suarez

    30. april 2022 | 08:25

    Sto bi reko Covic “italijnska prevara od trenera “… Sad mi je jos vise zao prekinute sezone zbog korone , kakvu su kosarku demonstrilali tr sezone crno beli…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA