≫ 

Greška karijere NBA legende: Ostao je bez 5,2 milijarde zbog 100.000 dolara

Medžik Donson je imao dva puta ispred sebe, izabrao je onaj gori

  • 2
Kobi Brajant i Medžik Džonson Foto: Tanjug/AP

Serija o usponu Los Anđeles Lejkersa, koja bi trebalo da se emituje na "HBO" kanalu, donosi dosta zanimljivih detalja iz prošlosti ovog slavnog NBA tima!

A među njima se nalaze i oni koji praktično nisu nikada ispričani, kao što je to slučaj sa Irvinom Meždikom Džonsonom, legendi kluba, koji je zbog jednog pogrešnog poteza izgubio 5,2 milijarde dolara.

Daleko od toga da Medžik tokom karijere, kao i posle, nije zaradio ogromnu svotu novca, ali ono što je propustio da uradi 1979. godine definitivno će se prepričavati.

Medžik je na stolu imao dve ponude da potpiše sponzorski ugovor sa proizvođačima patika. Jedna je bila od "Konversa", druga od "Najkija" koji se tada tek probijao i nije bio tako zvučno ime.

Iz "Konversa" su mu nudili 100.000 dolara na ruke, dok je "Najki" davao toliki novac kroz deonice. Uz napomenu da će od svakog prodatog para svoje linije patika dobiti po jedan dolar.

- Nikada nisam čuo za deonice, pa sam uzeo novac. Čoveče, danas bih bio trilioner da sam prihvatio ponudu "Najkija" - rekao je Meždik novinarima dok se prisećao situacije u kojoj je bio.

I dok je Medžik odbio pomenutu kompaniju, Majklo Džordan nije i njegovo bokatstvo se sada procenjuje na 10 milijardi dolara.

Video: Bogdanović se pozdravio sa najboljim strelcem u istoriji košarke: Rukovanje sa ikonom košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA