≫ 

KLS odgovorio Mijailoviću: "Predlog Partizana za Fajnal for niko nije podržao"

Ranije danas, predsednik Partizana najavio je da klub neće igrati u KLS-u ako ne dođe do promena pravila vezanih za prednost domaćeg terena

  • 24
Ostoja Mijailović, KLS Foto: Nikola Tomić, KLS

Veliku buru u košarkaškoj javnosti ranije danas izazvala je poruka predsednika KK Partizan, gospodina Ostoje Mijailovića da je sistem takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije nepravedan i da mu nije jasno zbog čega se prednost domaćeg terena određuje na osnovu plasmana u ABA ligi.

Zbog toga je čak zapretio da Partizan neće ni nastupiti u domaćem takmičenju, ako ne dođe do hitnih promena ovog pravila, posle čega je u javnosti morala da se oglasi i sama Košarkaška liga Srbije u opširnom saopštenju.

Obrazlažući odluke, predsednik UK KLS, Darko Jovičić i direktor takmičenja KLS, Aleksandar Grujin podvukli su nekoliko činjenica zbog kojih smatraju da je sve regularno. Saopštenje vam prenosimo u nastavku u celosti bez izmena.

Saopštenje KLS Foto: KLS

- Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe statua UK KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja, kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendaru, a da se prvenstvo domaćeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Propozicijama takmičenja KLS (član 5. stav 6. "Prednost domaćeg terena u plej-ofu utvrđuje se nma osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej-of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da predlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu Fajnal fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije "privatizovana" kako navodi gospodin Mijailović, već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman, kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje - stoji u saopštenju koje su potpisali predsednik UK KLS, Darko Jovičić i direktor takmičenja KLS, Aleksandar Grujin.

Video: Tango smrti u krcatoj Areni: Grobari upalili telefone i uveličali spektakl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle666

    30. april 2022 | 21:13

    Treba opravdati bilo kako silne milione ulozene u kadar i silno zakucavanje u minus!!!

  • JSD propast

    30. april 2022 | 21:19

    Limar gos'n šefe neće doći! 🤣

  • Zvele73

    30. april 2022 | 21:16

    Gospodina Ostoje Mijailovića????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA