Kad košarkaški fanatik upozna trenersku legendu: Otišao na odmor, pa popio kafu s ikonom Jugoslavije

Život nekad stvarno piše najlepše romane

  • 0
Bogdan Tanjević, Ivan Ašanin Foto: Twitter / IvanAšanin

Srbija ima velik broj košarkaških trenera koji su ostavili trag u Evropi. Željko Obradović je možda i najbolji, ali daleko od njega nije ni Bogdan Tanjević, koji je osvojio Evroligu sa Bosnom davne 1979. godine. Čuveni "Boša" pored košarkaškog znanja pleni i ljudskim vrlinama, a jednu je pokazao i nedavno.

Naime, košarkaški agent i veliki poštovaoc njegovog rada, Ivan Ašanin, otišao je u Trst sa ženom, a na Tviteru je objavio tvit u kom je rekao da se nalazi u ovom gradu, te da bi od svih znamenitosti u njemu voleo da upozna upravo Bogdana Tanjevića.

Na njegovo iznenađenje, ali i iznenađenje čitave javnosti, Bogdan Tanjević se javio na ovaj tvit, odgovorio je i rekao Ivanu gde bi mogli da se nađu kako bi popili kafu i popričali.

Tanjević je na ovaj način ulepšao Ivanovu posetu, dok je svojim rezultatima uveselio i mnogo šire narodne mase. Ivan je potom za Telegraf objasnio i kako je došao na ideju da se vidi sa trenerskom ikonom.

- Kao košarkaški agent i kao neko ko je 25 godina u košarci, Boša je neko od ljudi koje retko imam priliku da sretnem. Kad sam planirao put u Italiju sa ženom, video sam pre nekoliko dana da je Tanjević ugostio Kićanovića i odveo ga u muzej Vuka Stefanovića Karadžića i tako je došla ideja - započeo je Ivan za Telegraf.

- Pustio sam Tvit, imao sam ideju da će se javiti, on je čitavo prepodne poveo sa Mimom Karadžićem, da bi onda i meni odgovorio "Hajmo na kafu". Pričali smo o košarci, životu, veoma je dobar kao čovek. Od početka se postavio kao 'običan čovek', okačio sam sliku sa naše kafe, a ostalo je istorija - zaključio je Ivan.

Bogdan Tanjević je u svojoj karijeri predvodio ekipu Bosne, s kojom je i načinio najveći uspeh osvojivši Evroligu, a kasnije i još dve titule šampiona države. Bio je i šampion Italije sa Milanom, odnosno Francuske sa Asvelom, ali i Turske sa Fenerbahčeom.

Osvojio je i šampionat sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, dok je osvajao i odličja u reprezentativnim vodama. Sa reprezentacijom Italije je osvojio Evrobasket 1999. godine, sa Jugoslavijom je bio vice-prvak Evrope 1981. godine, osvojio je i srebro sa Turskom na Evrobasketu 2010. godine, a takođe je i bio šampion Juniorskog Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom 1974. godine.

Kada se podvuče crta, Boša Tanjević stvarno zaslužuje epitet jednog od najboljih trenera sa ovih prostora.

Video: In memoriam Zoran Sretenović: Preminuo član najboljeg tima 20. veka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA