Crni dani za velikana italijanske košarke: Virtus ostao bez gradskog rivala u Palakanestru, Fortitudo ide dole

U odlučujućoj utakmici protiv Napolija, domaći su odigrali katastrofalnu četvrtu četvrtinu i doživeli nokaut

  • 0
Fortitudo Bolonja Foto: Twitter - Basket24 - Printscreen

Gotovo je! Fortitudo iz Bolonje više nije član italijanskog Palakanestra. Italijanski velikan i gradski rival Virtusa, sa kojim je odigrao nebrojeno mnogo legendarnih utakmica, danas je ponovo dotakao dno, pošto je u direktnom duelu sa Napolijem poražen i tako je ostao i bez matematičke šanse da se izvuče iz crvenog - 56:64.

Fortitudo se tako u najvišem rangu zadržao baš kratko, pošto je posle dugog bivstvovanja u drugom rangu ponovo uspeo da se domogne Palakanestra u sezoni 2019/20. Poznato je da je ona prekinuta zbog korone, a tada je ovaj sastav osvojio osmu poziciju, godinu dana kasnije bili su na 12. mestu, da bi ove sezone doživeli debakl. Samo je Kremona bila gora od njih na tabeli i ona će takođe ispasti u drugu ligu.

Između ostalog, Pijetro Aradori je bio član ove nesrećne ekipe koja je završila u drugom rangu takmičenja. Navijači su bili vidno razočarani posle poslednjeg zvuka sirene, zasuli su igrače zvižducima, a razvili su i veliki baner pod nazivom "oslobodite Fortitudo".

I na društvenim mrežama su brojne pristalice Fortituda iznele svoje nezadovoljstvo, a naravno, oni "preko puta" iz tabora Virtusa jedva su dočekali da im spreme toplu dobrodošlicu i dodaju so na ranu.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA