≫ 

Neverovatno: Nemački sudija planira da tuži Evroligu zbog diskriminacije, kaže da nije delegiran zbog brade!

Benjamin Bart rekao je da se neće libiti da izađe u javnost sa informacijama

  • 1
Evroliga, sudije Foto: MN Press

Ranije je bio standardan član Evrolige, ali ove sezone nije delegiran ni za jednu jedinu utakmicu. Jedan od cenjenijih nemačkih arbitara, Benjamin Bart kao da je "odstranjen" iz ovog takmičenja, a polako počinju da se pojavljuju razlozi zbog čega je to tako.

Naime, nemački sudija je odbio da obrije svoju bradu, što ga je navodno koštalo mesta u Evroligi, ispričao je on za "Frankfurter Algemajne Cajtung". Tvrdi da je sve dokumentovao od trenutka kada je odbio da posluša naređenje Evrolige i da će sa svojim advokatima odlučiti o daljim koracima.

- Ričard Stouks (jedan od ljudi koji odlčuju o suđenju u Evroligi prim. aut.) objasnio mi je da treneri i sportski direktori ne vole brade i da će se zbog toga i žaliti - rekao je Bart za nemački štampani list.

Iz Evrolige su nastavili da ga pritiskaju, ali je on ipak ostao pri svome. Brada je i dalje tu, a on deli pravdu u nemačkoj Bundesligi u košarci.

- Nisam razumeo o čemu se radi. Koja je razlika da li imam bradu ili ne? I to je jedna vrsta diskriminacije... Koliko god bih voleo da sudim u Evroligi, ne mogu da prihvatim to - istakao je ovaj nemački arbitar.

Video: Vladimir Dragutinović o značaju prof. Ace Nikolića i njegovom doprinosu na fajnal-foru u Istanbulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    3. maj 2022 | 14:40

    Postoje pravila i uslovi koje poslodavci postavljaju svojim radnicima, jedan od njih su i pravila izgleda i imidža kakve poslodavac želi da ostavi. Nije na radniku da odredjuje ta pravila, na njemu je da izabere da li hoće ili neće da ih prihvati. Sad ne treba da se žali nego neka nosi bradu i traži posao na drugom mestu. Svi su zamenjivi pa i on.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA