Velika tuga: Preminuo centar (28) kojem su predviđali NBA karijeru, mogao je da zakuca loptu u koš bez odraza

Bienvenu Letuni nije uspeo da se izbori sa lošim zdravstvenim stanjem i tuberkulozom

  • 0
Bienvenu Letuni Foto: Twitter - Printscreen

Vrlo tužne vesti stigle su ovog jutra iz Španije, pošto je ovogodišnji protivnik Partizana iz grupne faze Evrokupa, Huventud potvrdio da je preminuo njihov nekadašnji centar Bienvenu Letuni u 28. godini života. Bio je visok čak 224 centimetra, predviđala mu se NBA karijera, ali je na kraju doživeo tragičan kraj.

Letuni je stigao u Španiju sa 15 godina, a 2009. godine kada ga je Huventud doveo pratili su ga i brojni NBA timovi koji su želeli da ga draftuju.

Imao je neverovatan raspon ruku od 242 centimetara. Prosto je delovalo neverovatno da je mogao da zakuca bez odraza sa parketa. Međutim, zdravstveni problemi su ga sputali, a kada je 2012. godine istekao njegov ugovor morao je da se vrati natrag za Kongo.

Prošle godine se dugo borio sa tuberkulozom, u Kinšasi je živeo u velikoj nemaštini, a ni operacije koje mu je plaćao španski klub nisu pomogle da se njegovo zdravlje imalo popravi. Ispostaviće se da na kraju nikada nije ni potpisao ugovor, a u Španiji nije ostao, jer nije mogao da se uklopi.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA