Marko Marinović iskreno o ABA ligi: "Ovo je nepravda, na kraju će ostati veliki žal"

Trener Čačana nezadovoljan zbog pravila regionalnog šampionata

  • 0
marko marinović Foto: ABA liga/ragana Stjepanović

Košarkaši Borca i Zlatibora u sredu nastavljaju plej-aut seriju za opstanak, odnosno ulazak u ABA ligu. Seriju, koju nijedan od timova nije trebalo da igra, jer su i Borac i Zlatibor na terenu izborili učešće u ABA ligi naredne sezone.

Ipak, zbog takozvanog "nacionalnog ključa" koji predviđa maksimalno pet klubova iz jedne zemlje, Borac i Zlatibor igraju serij u kojoj će ekipa koja prva pobedi u dve utakmice obezbediti učešće u ABA ligi nareden sezone.

Prvi meč odigran u Čačku dobili su domaći rezultatom 85:80, a drugi meč igra se u sredu u Čajetini. Trener Borca Marko Marinović pohvalio je svoje rivale, ali i rekao da je velika nepravda što Zlatibor i Borac igraju baraž.

- Pre svega, hteo bih da pohvalim ekipu Zlatibora. Retkost je da neko ulaže novac u košarku u ovakvoj situaciji. To treba poštovati. A zbog ove nepravde, na kraju će ostati veliki žal, bez obzira ko bude član ABA lige. Zlatiboru čestitam na svemu što je uradio do sada, mislim da Strajin radi odličan posao - rekao je Marinović, pa dodao:

KK Borac - KK Zlatibor Foto: ABA liga - KK Borac Čačak - Duško Radišić Lejča

- Zlatibor je igrao najlepšu košarku u Drugoj ABA ligi. Igra Čajetinaca mi se mnogo dopada, jer je brza, sa dosta šuteva za tri poena. To je stil koji mnogo volim. Pratio sam Zlatibor u Drugoj ABA ligi i KLS-u. Imam dosta prijatelja u redovima protivnika, tako da mi je mnogo drago zbog njih.

Prvu utakmicu odigranu u Čačku popularni Malina opisao je spektakularnom, a izneo je i konstataciju da se košarka ne igra samo u Beogradu, već širom Srbije.

- Što se tiče utakmice, bila je pravi spektakl. Nije išla u smeru da neko može da se opusti, već su navijači morali sve vreme da budu fokusirani na utakmicu. Mislim da je bila lepa za gledanje. Pokazali smo da se košarka ne igra samo u Beogradu, već i u ostalim gradovima Srbije. A to je za poštovanje.

Marinovićeva želja je da i u Čajetini bude puna hala i da ljubitelji košarke imaju priliku da uživaju u lepoti tog sporta, a da mesto u ABA ligi obezbedi bolja ekipa na terenu.

- Nadam se da će hala u Čajetini biti dobro popunjena, kao što je bila u Čačku. A ako bude tako, verujem da ćemo ponovo prirediti spektakl. Naravno, samo jedan tim može da igra ABA ligu, neka to bude bolji.

Video: Trener Borca urla na igrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA