≫ 

Alimpijevićeva Bursa srušila i Andoru, još korak do Evrolige! Nastavlja se najlepša košarkaška bajka Evrope!

Turski tim se ne zaustavlja

  • 34
KK Partizan, KK Bursa Foto: MN Press

Košarkaši Burse napravili su novo košarkaško čudo pošto su u polufinalu Evrokupa slavili protiv Andore 85:68 i tako obezbedili finale drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog takmičenja.

Tim srpskog trenera Dušana Alimpijevića, posle pobeda u gostima protiv Partizana i Cedevita Olimpije, nastavili su tako da pišu najlepšu košarkašku bajku ove sezone pošto se sada nalaze na samo jedan korak od nastupa u Evroligi, za šta im ni najveći košarkaški fanatici nisu davali šansu na samog početku sezone.

Od starta meča košarkaši Burse su imali blago vođstvo, ali je Andora brzo odbila njihov nalet. Usledila je serija od 15:0 domaćih košarkaša za ubedljivo vođstvo 20:9. Ipak, turski tim je uzvratio istom merom, pa je posle serije 13:0 rezultat bio ujednačen, 22:20 za goste.

I do poluvremena viđena je slična slika. Bursa je do sredine deonice čuvala minimalnu prednost, Andora je potom izjednačila i povela 33:29, da bi se Bursa, po ko zna koji put u ovoj plej of seriji vratila u meč i preuzela vođstvo za 38:34.

Odlična igra Alimpijevićevog tima se nastavila. Tako je Bursa u prva tri minuta 3. četvrtine stigla do 10 poena prednosti, pa je trener Andore odmah reagovao tajm-autom. Međutim, umesto bolje igre, Andora je pravila neverovatne greške koje je Bursa kažnjavala iz svih pozicija. Tako je prednost konstantno rasla za +14 i 59:43. Delovalo je da je Bursa prelomila meč i da drži sve pod kontrolom, ali su domaći kođšarkaši ipak uspeli da se pokrenu i uhvate priključak serijom 13:4.

U poslednju deonicu Bursa je ušla sa 7 poena prednosti, a blagi pad u igri je odmah prekinut. Gosti su ponovili igru sa početka treće četvrtine, odmah vratili dvocifrenu prednost. Andora je srljala iz greške u grešku, pa je poraz za njih bio neizbežan.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Endrjuz sa 20 poena, pratio ga je Bitim sa 18, kao i Nidam sa 13. U poraženom timu najraspoloženiji je bio Pauli sa 16 poena.

Posle nove pobede, Alimpijević će sa Bursom igrati veliko finale Evrokupa protiv boljeg iz duela Valensije i Virtusa.

Video: Navijači turskog kluba priredili doček za igrače Dušana Alimpijevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • poy

    3. maj 2022 | 22:00

    Vidi se da je bio trener u Zvezdi. Uspeo je da udje u finale sa prosecnim igracima a neki treneri nisu uspeli cak ni sa NBA igracima i igracima sa F4 EL

  • hmm

    3. maj 2022 | 22:57

    Jel ovo rezervni trener Zvezde koji je trpao najboljeg trenera partizaia u punoj areni?

  • Beograd Srbija

    3. maj 2022 | 22:23

    -Dusanu Alimpijevicu svaka cast na vodjenju tima, i zelimo mu da osvoji titulu u Evrokupu jer Bursa je odlican tim sa ozbiljnim igracima. A ovima iz fmp2 samo da im kazemo 100 miliona budzeta, izbacivanje Ruskih ekipa ni to vam nije pomoglo da udjete u top 8 Evrolige jer karma je karma. Zeljko Obradovic je za vas INSTITUCIJA kosarke, on u KK Partizan ima samo Pantera Ledeja koji imaju iskustvo u Evroligu ovo sve mladi igraci, a vi sto lazete narod i celu Srbiju to je slika i prilika ove drzave koja vam obrisala dugove, najace je sto zelite nekome da dokazete za vas budzet a istina je sasvim drugacija i to ce jednog dana izaci na delu, vi ste pricate o moralu i ko ima veci budzet i to kmecite placite pohlepnici bili i ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA