Beograd će gledati El Klasiko! Lučić, Jaramaz i Trinkijeri nisu uspeli do senzacije

Barselona nije dozvolila veliko iznenađenje

  • 4
barselona Foto: MN Press

Košarkaši Barselone obezbedili su sebi mesto na Fajnal-foru Evrolige u Beogradu, pošto su u petom meču četvrtfinalne serije savladali Bajern rezultatom 81:72.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa meč je prelomila u trećoj deonici, koju su Katalonci dobili rezultatom 29:15. Upravo tada je Nikolas Laprovitola odigrao fantastično, ubacio 11 poena i trasirao put svoje ekipe do sigurne prednosti, koju do kraja meča nisu ispuštali.

Bajern je odigrao veoma dobro i zrelo prvo poluvreme. Sam početak meča je bio odličan, iako je Barsa povela sa 9:4, usledila je serija Bavaraca od 13:2 i preuzimanje prednosti.

Barselona je, uglavnom oslanjajući se na individualnu igru Mirotića, uspevala da drži rezultatski priključak i da nakon prvog poluvremena zaostaje "samo" šest poena.

Ekipu Andree Trinkijerija je u prvih 20 minuta predvodio Ognjen Jaramaz sa 10 poena, dok je Vladimir Lučić imao indeks korisnosti 15, iako je postigao samo dva poena.

Ipak, početak drugog poluvremena nagovestio je da će Barselona doći do pobede i plasmana u Beograd. Barsa je otvorila treću deonicu serijom 14:4, nakon čega je usledila trojka Bajerna, pa nova serija Katalonaca od 8:0. Tu je bio i definitivan kraj Bajerna.

Barselonu su do pobede vodili Nikolas Laprovitola i Nikola Mirotić. Laprovitola je upisao 26 poena, a Mirotić šest poena manje. Na drugoj strani Otelo Hanter je upisao 18 poena, a Ognjen Jaramaz 17 koševa.

Polufinale Evrolige doneće "El Klasiko", pošto će se Barselona i Real Madrid sastati u Beogradu.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    3. maj 2022 | 23:43

    Čudno da nema cigana 🤣🤣🤣top 20

  • Grobar

    3. maj 2022 | 22:37

    Ništa Dule ništa Žoc ništa Partizan.... pa ovo je stvarno zabrinjavajuće da ovde nema nijedan komentar iskompleksiranih navijača ugašenog kluba 🤔🤔🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA