≫ 

Morant srušio Golden Stejt i pridružio se Lebronu i Brajantu, Pejtonu polomljen lakat

Memfis izjednačio na 1:1 u seriji

  • 1
Dža Morant Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Memfisa uspeli su da pobede Golden Stejt rezultatom 106:101 u drugoj utakmici polufinala Zapadne Konferencije i tako su izjednačili u seriji na 1:1.

Do trijumfa ih je vodio maestralni Dža Morant koji je meč završio sa 47 poena, osam skokova i osam asistencija, te se tako pridružio Kobiju Brajantu i Lebronu Džejmsu u istoriji NBA lige.

Naime, Morant je postao tek treći košarkaš koji je odigrao više utakmica plej-ofa na kojima je ubacio 45 + poenj do 23 godine. A čak 18 je stigao da isporuči u poslednjih šest minuta utakmice.

Memfis je na poluvremenu imao pet poena viška, ali i kritike na svoj račun od strane trenera Voriorsa Stiva Kera koji je njihovu igru nazvao prljavom.

To se posebno odnosi na rani faul Dilona Bruksa koji je gurnuo Gerija Pejtona Drugog u skoku, a epilog svega je polomljen lakat košarkaša gostujućeg tima. Potom je i Drejmond Grin "pustio krv" kada je udaren iznad oka i morao je na ušivanje.

Voriorsi su napokon stihgli do vođstva na početku poslednje deonice, gde su igrali sjajnu odbranu. Ali samo prvi deo , jer je Morant u nastavku bio nezaustavljiv. Vilijams ga je pratio sa 14 poena, Džekson je imao 12, a Klark 10.

Stef Kari je sa 27 poena, devet skokova i osam asistencija bio najbolji u redovima Voriorsa za koje Nemanja Bjerlica nije igrao. Džordan Pul ga je pratio sa 20, Vigins je imao 16 poena i devet skokova, a Tompson je zabeležio 12.

Boston je dobio Milvoki sa 109: 86 i tako su i oni izjednačili na 1:1 u seriji! Džejlin Braun je imao 30 peona, jedan manje je ubacio Tejtum, Vilijams je dodao 21, Horford je imao 11 poena i 11 skokova.

Janis je s druge strane imao 28 poena, devet skokova i sedam asistencija. Holidej ga je pratio sa 19, Portis i Konagton su brojali do 13.

Video: Kamo VAR u NBA-u? Adetokumbo kao rukometaš ušao u reket a sudija nije svirao korake

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    4. maj 2022 | 07:19

    Da je Drejmond uradio što je uradio Bruks, izašle bi 3 vesti o tome…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA