"Voleo bih da se nepravda ispravi, ako je moguće": Marinović želi da vidi i Zlatibor naredne sezone u ABA ligi

Trener čajetinskog kluba rekao je da će se njegov tim boriti za proširenje lige naredne sezone

  • 0
Marko Marinović Foto: Youtube / Printscreen

Košarkaši Borca iz Čačka uspeli su da opstanu u ABA ligi savladavši Zlatibor iz Čajetine i u drugom meču baraža. Tim Strajina Nedovića imao je snage da se bori svega dve četvrtine, posle čega je sve prešlo u ruke sastava iz grada sa Zapadne Morave, koji je slavio jako ubedljivo za 2:0 u seriji - 66:87.

Trener Borca, Marko Marinović posle meča istakao je da je jako zadovoljan činjenicom da će njegov tim i naredne sezone igrati u ABA ligi, te da je tako opravdao ulazak od pre dve godine u doba pandemije korone.

- Prvo bih čestitao mojim igračima na neverovatnom zalaganju i koncentraciji od početka utakmice. Oni su to zaslužili, jer iza sebe imamo jednu od najtežih sezona, gde smo dva puta morali da se izborimo za opstanak u ABA ligi. Sve pohvale za njihov pristup. Meni iskreno mnogo znači, ovo su meni bile dve najvažnije utakmice u karijeri, jer smo ispravili nešto što je trebalo onda kada se desila korona, kada je bilo planirano da igramo kvalifikacije za ABA, sada niko ne može da nam kaže da smo tu zbog korone, već smo potvrdili opstanak.

Ipak, Marinović se nada da će nepravda biti ispravljena i da će Zlatibor uprkos svemu kao šampion ABA 2 lige ipak zaigrati u eliti naredne sezone.

- Utakmica danas je bila prelepa, dosta ljudi, mi smo preuzeli kontrolu početkom treće četvrtine i nismo je ispuštali. Znamo da imamo dužu rotaciju od Zlatibora i to smo koristili i u prvoj i u drugoj utakmici. Čestitao bih Zlatiboru na fer i korektnoj utakmici i voleo bih da se ta nepravda ispravi, ako je to moguće. Mi se možda i vidimo uskoro, pošto Superliga kreće.

Tvrdi i da je pritisak bio nikada veći.

- Ja sam osećao ogroman pritisak. Prvi put se susrećem sa plej-of utakmicama, od kojih zavisi budućnost kluba, moje porodice... Veliki pritisak sam osećao, nekako sam ga iskontrolisao, na kraju je bilo 2:0. Mislim da smo kontrolisali obe utakmice, pokazali smo da smo u ovom momentu kvalitetniji, igrali smo viši rang. Imali smo i skuplji tim od Zlatibora, ali je teško... Bursa u Evropi pravi čuda, iako je autsajder bila u početku. Ne smemo da se opustimo, te "Pepeljuga" priče su aktuelne trenutno i mi smo to preživeli i srećan sam zbog toga. Završili smo sezonu sa devet pobeda, to je istorijski uspeh, pobedili smo Zlatibor oba puta. Uvek je mogla neka pobeda više, ali i poraz. Sve u svemu, jedna zadovoljavajuća sezona za KK Borac - zaključio je Marinović.

Strajin Nedović Foto: Youtube / Printscreen

I trener Zlatibora, Strajin Nedović čestitao je Borcu na zasluženom opstanku u ABA ligi, istakavši da je presudio duži roster Čačanskog kluba.

- Zaslužena pobeda Borca, momci su pokazali da su na višem nivou od nas i zasluženo su došli do pobede. Ono što je presudilo je pre svega duži roster. Igrali su sa 10 igrača, mi smo imali roster sa sedam igrača, parirali smo tokom prvog poluvremena, u jednom momentu smo čak i vodili sa sedam-osam poena razlike. Šta je tu je, nije bilo lako, pogotovo našim igračima, kojima je ovo 57. ili 58. utakmica. Kada odigrate toliko i napravite takve rezultate, dođe do fizičkog i emocinalnog pražnjenja. Nemoguće je igrati takvu utakmicu na tako visokom nivou. Samo na početku smo pokazali da možemo.

Dodaje da će Zlatibor pokušati da se kroz razgovor sa čelnicima ABA lige dogovori oko proširenja za narednu sezonu.

- Nama ništa drugo ne preostaje, završili smo ciklus ABA lige, nastavljamo sa Superligom Srbije. Pokušaćemo nekom sportskom diplomatijom da uz podršku naših najtrofejnijih klubova i suvlasnika, timova ABA lige ispravimo ovu sportsku nepravdu, sa zahtevom za proširenje lige na 15 klubova, da i mi prođemo tamo gde nam je mesto, jer smo to kroz igru i dosadašnje rezultate zaslužili. Još jednom čestitke Borcu na sjajnoj igri - podvlači Nedović.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA