≫ 

Zvezda saznala rivala u polufinalu ABA lige: Cedevita Olimpija "srušila" Igokeu i zakazala veliki obračun!

Igokea poklekla pred "rafalom" trojki Pulena i Ferela

  • 7
KK Igokea - KK Cedevita Olimpija Foto: ABA liga - KK Igokea, Nikola i Marija Vuruna

Zvezda je saznala svog rivala na putu ka finalu ABA lige! Već posle dve utakmice, Cedevita Olimpija "potopila" je Igokeu pošto je i večeras posle bolje odigrane poslednje četvrtine stigla do brejka, koji je zaključio ovu četvrtfinalnu seriju. Trojke koje ih dobar deo meča nisu služile su proradile kada je bilo najpotrebnije - 69:74.

Gotovo cela utakmica protekla je u rezultatskoj klackalici. Interesantno je da nijedna od ekipa nije stizala do dvocifrene prednosti tokom čitavog toka utakmice, što dovoljno govori kolika je nervoza vladala i koliko je i jednoj i drugoj ekipi bilo važno da dođe do trijumfa.

Nije još poznato, ali moguće je da je danas oboren i rekord ABA lige po broju upućenih šuteva za tri poena u jednoj četvrtini, pošto je Cedevita Olimpija tokom prvog kvartala čak 14 puta šutnula sa distance ka košu. I pored takve, hazarderske igre, imali su potpuni egal i to ih nije puno koštalo.

Najefikasniji u pobedi Cedevita Olimpije bio je Jogi Ferel sa 17 poena, jedan manje je ubacio Melvin Edžam, dok je Džejkob Pulen ubacio 14 poena. Dvocifren je bio i Zoran Dragić sa 10 poena. Na drugoj strani dominirao je Dalibor Ilić sa 16 poena i 12 skokova, Antabija Voler je postigao 13 poena, dok je Dešon Stivens stao tačno na 10 poena.

Jer prva četvrtina bila je upravo takva - uz opipavanje snaga, oba sastava su se konstantno smenjivala u prednosti. Nakon nešto boljeg starta Igokee, probudila se i Cedevita Olimpija, pa smo dobili "otvoreni rat" u Laktašima. Zmajevi su se probudili, stigli su do +8 (25:33), ali ni to nije obeshrabrilo Bajićeve momke, koji su već do poluvremena prišli na posed zaostatka.

U nastavku meča, Igokea je stigla do daha i preuzela je konce utakmice. Jedna, druga, pa treća trojka i došli smo do toga da je sastav iz Laktaša bio nadomak dvocifrene prednosti. Međutim, Jogi Ferel se tada opasno razgoropadio, krenuo je da sipa trojke iz svih mogućih pozicija, pa su ipak Ljubljančani bili ti koji su ušli sa prednošću u završnih deset minuta.

Ni tamo nijedna od ekipa nije uspevala da dođe do prevlasti sve do pet minuta pred kraj. Tada su Jogi Ferel i Džejkob Pulen ponovo aktivirali svoje najjače i najmoćnije oružje - dve trojke i Cedevita Olimpija stigla je do za tu fazu utakmice velikih +6. Melvin Edžam dodao je još dva poena za Zmajeve, a onda je i sam preuzeo lidersku palicu.

Poslednja dva minuta bila su krajnje stihijska. I jedni i drugi su promašivali, što je naravno odgovaralo Cedevita Olimpiji koja je imala +5. Na kraju je tu razliku i zadržala za veliku pobedu.

Polufinalni dueli počeće 12. maja prvom utakmicom, druga je planirana za četiri dana kasnije, a eventualna majstorica će se odigrati 20. maja. Ako se i serija između FMP-a i Budućnosti završi posle dva meča, doći će do dodatnih pomeranja unapred.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cao laznjak

    4. maj 2022 | 21:40

    Samo sudije mogu da izbace olimpiju..fmpje treca klasa za ove zmajeve..to znaci..papapapap lazni prvak

  • Milan

    4. maj 2022 | 21:45

    Volim Zvezdu vise od svega...al realno po formi trenutno Cedevita veoma opasna....a po imenima najjaca ekipa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA