≫ 

Saša Obradović nije uspeo: Bivši Zvezdin trener bez F4 u Beogradu, Pirejci posle spektakla stižu u Srbiju!

Lud, lud meč u Pireju posle kojeg smo dobili poslednjeg učesnika završnog turnira i protivnika Efesa u polufinalu

  • 3
Olimpijakos Foto: Printscreen, Sport Klub

Kakva drama u Pireju! Kakva utakmica! Olimpijakos ide na Fajnal for u Beogradu posle neverovatnog dvoboja sa Monakom. Saša Obradović nažalost nije uspeo u svojoj nameri da obezbedi plasman u samu završnicu, pa su Grci ti koji idu na megdan Anadolu Efesu i Erginu Atamanu - 94:88.

Gledali smo neverovatan meč, pun kontrasta o čemu dovoljno govore i rezultati po četvrtinama. Verovatno niko nije mogao da pomisli posle prve četvrtine da bismo mogli da gledamo "run&gun" košarku, sa mnogo lepih akcija, ali kada je prošla ta stegnutost igrača obe ekipe, dobili smo pravi spektakl.

Drama je kulminirala u poslednjoj četvrtini, odnosno u poslednjih 120 sekundi tokom kojih su trojke padale jedna za drugom kao od šale. Naoštren je bio Majk Džejms da pokaže svom drugaru iz NBA lige, velikoj zvezdi Kevinu Durantu da može da ode sve do kraja. Međutim, Pirejci su vođeni ludom atmosferom na kraju ipak "pretegli" na svoju stranu za put u Beograd.

Krenulo je jako tvrdo, samo 24 poena viđena su tokom te prve četvrtine gde nije viđeno mnogo dobre košarke. Ali kao da je posle toga neko upalio prekidač, jer iz svih mogućih pozicija počele su da padaju trojke, dvojke, zakucavanja... Sve je izgledalo kao prava majstorica četvrtfinala Evrolige. U drugoj deonici postignuto je čak 65 poena, ovaj period dobio je Monako sa čak 30:35.

Nastavila se rovovska borba i u trećoj četvrtini. Delovalo je da Monako drži konce u svojim rukama sve do polovine ovog perioda. Međutim, Olimpijakos je tada krenuo da ređa koš za košem, a kako se primicao velikom rivalu, atmosfera je postajala sve užarenija. Konačan udarac zadali su u Kneževima u poslednjih deset minuta.

Olimpijakos Foto: Printscreen, Sport Klub

Iako se i Monako tu dobro držao, u samoj završnici došlo je do novog pada u njihovoj igri. Na kraju nije bilo ni drame, pošto je Olimpijakos bez problema održao stečenu prednost... Navijači su uleteli na teren da proslave veliki uspeh, videli smo zaista nerealne scene. Lajt-šou i bakljade su bile na svim delovima terena. Zasluženo, pošto Pirejci idu u Beograd u polufinale i megdan Anadolu Efesu.

Video: ŠTA JE NA PROGRAMU TV ARENA SPORT: Pregledavanje za četvrtak, 05. maj 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA