I Partizan je večeras saznao rivala u polufinalu ABA lige: FMP posle drame drugi put izgubio od Budućnosti

Nisu mogli ni Panteri do majstorice, iako su dugo vodili

  • 8
KK FMP - KK Budućnost Foto: ABA liga - KK FMP

Večeras smo pretplaćeni na košarkaške spektakle, kako u regionalnoj, tako i u evropskoj košarci. Zavesu na buran dan spustili su FMP i Budućnost u Železniku u meču koji je bio neizvestan od početka do kraja, a koji je posle velike drame u završnici pripao Budućnosti koja je tako postala rival Partizana u polufinalu ABA lige - 74:79.

Pojačani Brajsom Džonsom u odnosu na prvu utakmicu, košarkaši FMP-a želeli su da uvedu ovu seriju u majstoricu i da se vrate u Podgoricu na dalje razigravanje. Imali su šansu za to, igrali su jako, jako dobro. I sve je moralo da se dešava kroz dramu.

Imao je Brajs Džons šut za produžetak na oko 30 sekundi do kraj, ali gotovo da je u tom momentu bacio "ciglu". Posle toga je i Budućnost promašila šut sa distance, a sudijama je ostala dilema da li je lopta posle skoka kačila Marka Jagodića-Kuridžu ili ne, odnosno da li će Panterima ostati nova prilika. Sudije su presudile da nije, čime je "ugušena" i poslednja nada.

Nije FMP mogao da poželi bolji početak meča. Poveli su Panteri sa neverovatnih 12:0 i činilo se da će uspostavljenu dominaciju uspeti da održe u nekom dužem periodu. Međutim, Budućnost se vrlo brzo podigla i već do kraja prvog kvartala je poravnala rezultat na semaforu.

Panteri su nastavili da se bore i da grizu. I drugu deonicu otvorili su sasvim dobro, nastavili su da kidaju koliko je to bilo u njihovoj mogućnosti i ujednom momentu čak su stekli osam poena prednosti pred sam kraj. Stefanovićevi momci još jednom su dokazivali regionalnoj javnosti zbog čega su najprijatnije iznenađenje sezone.

Prednost je ostala na strani domaćina i kroz treću četvrtinu, ali su se stvari okrenule naopačke po srpskog predstavnika u samoj završnici, što ih je na kraju i koštalo plasmana u polufinale ABA lige. Taman pošto su stigli do poravnanja na oko tri i po minuta do kraja, Budućnost je napravila seriju kojom je u završnih 120 sekundi ušla sa +5. Usledila je već opisana drama, posle koje smo saznali da je Budućnost protivnik Partizana u plej-ofu ABA lige.

Sada je na čelnicima ABA lige da ustanove nove termine plej-ofa, s obzirom na to da su se oba četvrtfinalna duela završila posle dve utakmice.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun kralj ponoći

    4. maj 2022 | 23:20

    Ispade pravi FMP-1 ostao ipak mutant FMP-2 imaće cigosi za kog da navijaju heja heja cigosi. Večeras Čović i njegovi limenkari razočarani ne čuju se nastao muk.

  • Izgubi

    5. maj 2022 | 00:36

    Izgubi manja zvezda, tako će i mala..

  • Sta mislite

    5. maj 2022 | 09:35

    ko ce pobediti u finalu Partizan ili Cedevita?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA