≫ 

Hrvati bi ostali u ABA ligi pod određenim uslovima? Dino Rađa za Telegraf otkrio šta bi trebalo da se promeni

Situacija, dakako, postoje sve komplikovanija, a postaće još složenija ukoliko se hrvatski klubovi slože da napuste ABA ligu

  • 23
Dino Rađa Foto: Marko Jovanović

Regionalna ABA liga mogla bi ovog leta da doživi veliku promenu pošto bi klubovi iz Hrvatske mogli da istupe iz ovog takmičenja i zaigraju u novoj ligi. Dino Rađa, nekadašnja legenda jugoslovenske i hrvatske košarke koja trenutno obavlja funkciju predsednika Stručnog saveta u Hrvatskom košarkaškom savezu, jedan je od najglasnijih u najnovijoj ideji.

- Ništa nismo odlučili, nego smo u utorak na sednici ponudili klubovima opciju da mogu da igraju Evroligu, Evrokup i Alpe Adrija Kup, te da će im sve biti plaćeno. Sad je na njima da odluče, imaju rok od sedam dana za to. Dakle, sledećeg utorka ćemo znati sve - kazao je Rađa, ali se stekao utisak da sve ide samo u jednom pravcu.

Ipak, nije tako i postoji opcija da ova inicijativa ne zaživi, a za to je potrebno, po Rađinim rečima, potrebno da se krene u renoviranju same ABA lige.

On je za Telegraf odgovorio na pitanje - kako bi mogao da promeni svoj stav o istupanju hrvatskih klubova iz regionalnog takmičenja.

- ABA liga pod vođstvom svih Saveza ii ograničenjem stranaca bi bila opcija. Svakako, ova dosadašnja situacija nije donela ništa dobrog, pa da pokušamo nešto drugo - kazao je Rađa za Telegraf.

Situacija, dakako, postoje sve komplikovanija, a postaće još složenija ukoliko se hrvatski klubovi slože da napuste ABA ligu. Čeka se sastanak i njihovi glasovi.

Rađa je još pre pet meseci u intervjuu za Telegraf istakao svoje mišljenje po pitanju ABA lige.

- Ne pratim ABA ligu jer je odavno prestala biti interesantna. Pretvorila se u takmičenje par klubova koji dovode more stranaca i ko ima više para dobija. Ničija košarka nema koristi od ovakve ABA lige, što se vidi po rezultatima u kvalifikacijama. Svi se muče - istakao je tada Rađa.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    6. maj 2022 | 19:28

    Partizan je prvi htio da ne igra ovu namjestaljku zvanu aba ali su zaprijetili izbacivanjem..gle sad sad mogu svi da mudruju..iskreno Partizanu i nije mjesto medju ovim malim i nebitnim klubovima..realno

  • Косингас

    6. maj 2022 | 20:03

    Да се не љубимо!

  • Bata

    6. maj 2022 | 20:02

    Hrvati nemaju šanse da stignu do Evrolige preko ABA. Pre svega nemaju kvalitet igrača, organizaciju, ni novac. Kako misle da igraju u Evropi sa ovim kvalitetom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA