≫ 

Dobrić pred Cedevita Olimpiju: "Nema situacije u kojoj nismo trpeli ove sezone"

Počinje polufinale ABA lige

  • 2
Ognjen Dobrić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde počinju polufinale plej ofa ABA lige, prvi meč je na programu u četvrtak od 19 sati u hali Aleksandar Nikolić, a drugi je u Ljubljani 16.05. od 18.30 časova u dvorani Stožice.

Pred ovu seriju, košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić izneo je svoja očekivanja.

- Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak, posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene. Kasnije su tu bili problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, to što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone. Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice-petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone! Zbog svega toga smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, kao i u Elt, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju.

Poslednji duel odigrali protiv Igokee još 23. aprila protiv Igokee.

- Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda. Neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što sledi, a to je ekipa Cedevita Olimpije. Pokazali su ove sezone da se radi o vrlo dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača, pojačali su se tokom sezone doveli Ferela, Omića i Dragića, imaju dugu klupu i vrlo kvalitetne igrače. Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale, i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i dosad - kaže reprezentativac Srbije.

Polufinalna serija se igra na dve pobede, a crveno-beli izuzetno cene činjenicu da će imati prednost svojih navijača u dva od potencijalna tri duela.

Video: Delije skandirale Srbija - Rusija na meču Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    7. maj 2022 | 20:06

    Samo jako.... Ti samo ponovi finis iz prosle sezone i nema brige......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA