≫ 

Neverovatni Janis sa 42 poena srušio Boston

Milvoki je poveo u seriji

  • 1
Janis Adetokumbo Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Boston Sletikse 103:101 posle drame i tako poveli sa 2:1 u polufinalu Istoka NBA plej-ofa.

Meč je od starta bio prilično ujednačen, a Boston na kraju druge četvrtine dolazi do četiri poena prednosti 50:46.U nastavku, Baksi prave seriju 8:0 za 62:54, a do kraja treće deonice dolaze i do +13.

Do kraja, Seltiski polako tope prednost domaćina i uvode meč u dramatičan finiš. Tako, Holidej na jedanaest sekundi pre kraja pogađa za vođstvo Milvokija 103:100. Usledio je tajm-aut posle kog je Smart fauliran pri pokušaju šuta za tri poena, ali sudije su pokazale samo ''običan'' faul, odnosno dva slobodna bacanja i prilično razbesnele goste u tim trenucima.

Prvo bacanje je Smart pogodio, drugo namerno promašio, ali je uspeo da uhvati loptu i uputi šut. Nije bio precizan, ali su potom pokušavali i Vilijams i Horford. Ipak, pogodak nije priznat, i pobeda je pripala Milvokiju.

Janis Adetokumbo je tom trijumfu doprineo sa 42 poena, 12 skokova i osam asistencija, Holidej je upisao 25 poena i sedam skokova, a Lopez 13 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Kod Seltiksa najbolji Braun sa 27 poena i 12 skokova, a Horford se zaostavio na 22 poena i 15 skokova.

Sledeći meč na programu je 10. maja, a Milvoki je domaćin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA