≫ 

Neuništivi Uertas MVP najboljeg FIBA takmičenja, Tenerife uzeo trofej Lige šampiona

U sjajnom ambijentu ekipa sa Kanarskih Ostrva porazila Manresu

  • 0
marselinjo ouertas Foto: twitter/FIBa Champions league

Spuštena je zavesa na najkvalitetnije košarkaško takmičenje pod okriljem FIBA, Liga šampiona, koja je u sjajnom ambijentu hale u Bilbaou, posle svešpanskog finala, pripala ekipi Tenerifea.

Tim sa Kanarskih Ostrva savladao je Manresu 98:87 i uzeo trofej u takmičenju koje nije ono najbolje što nudi košarkaška Evropa, pošto je, naravno, najveći kvalitet i dalje koncentrisan u Evroligi.

Kako bilo, završni turnir opravdao je očekivanja u svakom pogledu, a finale je donelo i emotivne trenutke pošto je u centru pažnje kao MVP finala bio neuništivi veteran Marselinjo Uertas. Bivši košarkaš Barselone i brojnih velikih klubova je u svojoj 38. godini odigrao doktorsku partiju koju je garnirao sa 13 poena i čak 14 asistencija!

Trofej je za najkorisnijeg igrača finala primio je u suzama.

Osim Uertasa, još jedan prekaljeni adut Tenerifa je obeležio finale, u pitanju je Gruzin Šermandini koji je meč završio sa 14 poena, dok su takođe ključne doprinose za trijumf dali Viltjer sa 18 poena i sjajni Finac Sasu Salin sa 18.

U poraženom timu, očekivano, najbolji je bio MVP regularnog dela Lige šampiona Čima Moneke sa 24 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA